Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΞανά στην Οικονομική Επιτροπή το θέμα για έρευνα σχετικά με την ατμοσφαιρική...

Ξανά στην Οικονομική Επιτροπή το θέμα για έρευνα σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Με 23 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 & ώρα 10:00 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου.

Μεταξύ των θεμάτων είναι ξανά η αναμόρφωση προϋπολογισμού του 2021 για τη μελέτη και την έρευνα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Το θέμα αποσύρθηκε από την προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την περασμένη Τετάρτη 26 Μαΐου, γιατί διαφώνησε η αντιπολίτευση επειδή υπάρχει ήδη έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη δυσοσμία. Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν την ίδια μέρα το απόγευμα και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου. Όλη η αντιπολίτευση του δήμου ήταν αρνητική στο να γίνει έρευνα για την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως θέλει η διοίκηση του δήμου, από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών που είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Η αντιπολίτευση ζητάει να παρθούν μέτρα άμεσα για την προστασία του περιβάλλοντος με βάση την έρευνα του ΑΠΘ και να μην υπάρξει καθυστέρηση με νέες έρευνες και μελέτες. Η διοίκηση του δήμου φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει μόνη της στους σχεδιασμούς της για το περιβάλλον παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας του covid-19.

Τα. Σ

Η διοίκηση του δήμου προχωράει σε νέα μελέτη και έρευνα για τη ρύπανση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ