Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔιαδημοτική ποδηλατοβόλτα το Σάββατο 5 Ιουνίου

Διαδημοτική ποδηλατοβόλτα το Σάββατο 5 Ιουνίου

Διαδημοτική ποδηλατοβόλτα από τους Δήμους Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης & Παύλου Μελά το Σάββατο 5 Ιουνίου
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά διοργανώνουν το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021, διαδημοτική ποδηλατοβόλτα στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Οι Δήμαρχοι, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Λάζαρος Κυρίζογλου, Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση, με σκοπό την ανάδειξη περιβαλλοντικών μηνυμάτων και τη χρήση του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο μεταφοράς.
Με το σύνθημα «Ποδηλατοβόλτα για ένα καλύτερο περιβάλλον» οι πολίτες και των τριών δήμων ποδηλατούν και διεκδικούν:
➢ Περισσότερο χώρο για ποδήλατο στις πόλεις
➢ Καθαρό αέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη
➢ Τα πρώην στρατόπεδα ως ελεύθερους χώρους αναψυχής
➢ ΟΧΙ στην καύση στο ΤΙΤΑΝ
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης
✅Ώρα 17:45: Συγκέντρωση ποδηλατών στην Πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου (οδός Παύλου Μελά 24, Εύοσμος), και εκκίνηση ποδηλατοπομπής με κατεύθυνση το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Μενεμένη
✅Ώρα 18:15: ‘Εναρξη της κυκλικής ποδηλατοδρομίας
Μενεμένη, πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου
Διαδρομή 10km: Πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά και είσοδος στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Αγίας Παρασκευής, αριστερά στην Χατζίκου Θ., αριστερά στην Κυρήμης, δεξιά στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Ελευθερίας, αριστερά στην Φιλιππουπόλεως, δεξιά στην Μεγ. Αλεξάνδρου (Αμπελόκηποι), ευθεία στην Ι. Γωγούση, δεξιά στην Αμπελοκήπων, κυκλικός κόμβος στην Πλατεία Τερψιθέας, αριστερά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου (Σταυρούπολη), δεξιά στην Ι. Γωγούση, αριστερά στην Καραολή και Δημητρίου, δεξιά στην Μ. Αλεξάνδρου (Εύοσμος), αριστερά στην Κ. Καραμανλή (πάρκο ΔΕΗ Κορδελιό), αριστερά στη Σαμοθράκης, αριστερά στην Επτανήσου, Μακεδονίας, Ε. Βενιζέλου, αριστερά είσοδος στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Άτομα ηλικίας 10 ετών και άνω (απαραίτητη για τους ανηλίκους συμμετέχοντες είναι η συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Διαδημοτική ποδηλατοβόλτα μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα https://forms.gle/9GuQJb8VXDAHnNvT8
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Οι ποδηλάτες συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, ενώ τη διαδρομή θα καλύψουν υγειονομικά εθελοντές διασώστες.
Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα:
▶οι συμμετέχοντες οφείλουν να επιδείξουν πριν την έναρξη της διοργάνωσης αρνητικό self test για τον covid 19, στο οποίο θα έχουν υποβληθεί την ίδια ημέρα.
▶η χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό είναι υποχρεωτική.
Οι ανήλικοι που θα συμμετέχουν με τους γονείς-συνοδούς τους έχουν την δυνατότητα να ενσωματωθούν στην ποδηλατοβόλτα στη διαδρομή μέσα στα όρια του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (4χλμ.), με έναρξη από το ίδιο σημείο (πλατεία Δημαρχείου).
Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν μπλουζάκια, τα οποία θα παραλάβουν από το Γυμναστήριο της οδού Κολοκοτρώνη (οδός Κολοκοτρώνη & Τσαλή, Εύοσμος) την Παρασκευή 4 Ιουνίου από τις 8:00-20:00.
Σημειώνεται πως τη δράση των 3 δήμων με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου, θα στηρίξουν η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού – Ευόσμου, η Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά και οι Εθελοντές Διασώστες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δήμος Κορδελιού Ευόσμου
Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού
E: athlitismos@kordelio-evosmos.gr
Τ: 2310 574155, 2310 700082, 2310 705442
Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ