Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤιμή και Δόξα στους ήρωες των Επιταγών

Τιμή και Δόξα στους ήρωες των Επιταγών

Άμεση ήταν η αντίδραση του γνωστού γλύπτη Πραξιτέλη Οραματίδη στο κείμενο της “Αγκίδας” ότι θα στηθεί άγαλμα στην πλατεία του Ευόσμου. Χωρίς απευθείας αναθέσεις και διαγωνισμούς, που έγιναν σπορ πολλών αντιδημάρχων, ετοίμασε και κάνει δώρο στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου τον ανδριάντα του ένδοξου αντιδημάρχου που βγήκε λαβωμένος από την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία είναι πρόεδρος.

Σύμφωνα με συναγωνιστές του, την ώρα που πολεμούσε στα χαρακώματα εναντίον των ΕΛΠΕ και ενώ οι βομβαρδισμοί με τις διατακτικές επιταγές της ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ ήταν ανηλεείς, ο ήρωας Κώστας Σωτηράκης βροντοφώναξε: «Για τον Σοσιαλισμό ρε γαμώ το»! Ο επικεφαλής των δυνάμεων της ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ περίμενε έξω από το οχυρό, όπου δόθηκε η μεγάλη μάχη, ακούμπησε το σπαθί του τιμής ένεκεν πάνω στο κεφάλι του ήρωα αντιδημάρχου λέγοντας δακρυσμένος: «Άλλον έναν να είχαμε σαν και σένα τα φουγάρα θα δούλευαν ακατάπαυστα όλον τον χρόνο, χωρίς τον φόβο φωνών που όλη την ώρα ζητούν νέους ελέγχους και νέα μέτρα, ανακόπτοντας με αυτόν τον τρόπο την εκβιομηχάνιση του δήμου!

Την ημέρα των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ήρωα αντιδημάρχου στον καταγάλανο ουρανό του Κορδελιού-Ευόσμου αεροπλάνα θα πετάξουν σε σχηματισμό «με ήθος και όραμα». Μα πόσο συγκινητικά είναι όλα αυτά…

Αριστοφάνης Πλούτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ