Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗρωική αντίσταση του Κώστα Σωτηράκη στη χορηγία…

Ηρωική αντίσταση του Κώστα Σωτηράκη στη χορηγία…

Ο Κώστας Σωτηράκης αντιστάθηκε σθεναρά στη χορηγία των ΕΛΠΕ και κατάφερε να νικήσει παρά τις πιέσεις που δέχτηκε. Ήταν τόσο σφοδρές οι πιέσεις που η καρέκλα του Κώστα Σωτηράκη, αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, έτριξε! Ο Κώστας Σωτηράκης όμως στάθηκε όρθιος στο κέντρο της μάχης και απέκρουσε όλες τις επιθέσεις. Η ηρωική άμυνα του Κώστα Σωτηράκη έως τη χθεσινή νίκη κράτησε 20 ολόκληρους μήνες, κράτησε δηλαδή παραπάνω και από την άμυνα του Στάλινγκραντ. Χθες ο Κώστας Σωτηράκης κέρδισε, υποχρέωσε τους αντιπάλους του σε άτακτη φυγή και κατάφερε ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής να πάρει ο δήμος χορηγία από την ELPEDISON και όχι από τα ΕΛΠΕ που ήθελαν αυτοί που τον πίεζαν.

Μετά τη χθεσινή τελική νίκη του Κώστα Σωτηράκη, η Ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να αντικαταστήσει το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας, το άγαλμα της νίκης κατά του ναζισμού δηλαδή, με άλλο άγαλμα μεγαλύτερο που θα έχει τη μορφή του ηρωικού Κώστα Σωτηράκη. Η Αγγλική κυβέρνηση αποφάσισε να προσθέσει μερικές κουβέντες στη φράση «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» και να την κάνει «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες και συγκεκριμένα σαν τον Κώστα Σωτηράκη». Η ταινία «το νησί των γενναίων» αλλάζει όνομα και θα λέγεται «το νησί του γενναίου Κώστα Σωτηράκη»! Η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το πορτρέτο του Κώστα Σωτηράκη να τοποθετηθεί ανάμεσα σ’ εκείνα του Κολοκοτρώνη και του Παπαφλέσσα, ενώ όλες οι οδοί σε όλη τη χώρα που έχουν το όνομα «Εθνικής Αντιστάσεως» θα μετονομαστούν σε «Κώστα Σωτηράκη»!

Αναμένονται δηλώσεις του Κώστα Σωτηράκη για να γίνει γνωστό πότε θα θέσει τον εαυτό του σε λαϊκό προσκύνημα, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι του δήμου να του φιλήσουν το ηρωικό χέρι του που πήρε τη χορηγία από την ELPEDISON και δεν την πήρε από τα ΕΛΠΕ, όπως ήθελαν αυτοί που τον πολιορκούσαν!! Το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού και τα μέσα προστασίας φυσικά θα είναι ευγενική χορηγία, όπως ευγενική χορηγία θα είναι και ο ανδριάντας του Κώστα Σωτηράκη που θα αντικαταστήσει το ηρώο στην πλατεία του Ευόσμου! Ανδριάντας του Κώστα Σωτηράκη με χορηγία θα στηθεί επίσης και στο ψηλότερο σημείο του δήμου πάνω από τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών. Το σημείο εκτός από το ψηλότερο του δήμου θα είναι και συμβολικό γιατί η χορηγία θα μοιραστεί από την Εκκλησία! Ο ανδριάντας του Κώστα Σωτηράκη θα ξεπερνάει σε ύψος το φουγάρο για να συμβολίζει τη νίκη του ηρωικού αντιδημάρχου σε βάρος του φουγάρου.

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ