Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕπιβεβαιώνεται η άποψη του Κλεάνθη Μανδαλιανού για το lockdown σε Κορδελιό και...

Επιβεβαιώνεται η άποψη του Κλεάνθη Μανδαλιανού για το lockdown σε Κορδελιό και Εύοσμο

Την 1η Μαρτίου του 2021 ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ιατρός παθολόγος Κλεάνθης Μανδαλιανός έδωσε συνέντευξη στην «Αγκίδα» σχετικά με το καθολικό lockdown που είχε επιβληθεί τότε μόνο στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου σ’ εκείνην τη συνέντευξη μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη καθολικού lockdown σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα για να περιοριστεί η πανδημία. Είχε γίνει ο παρακάτω χαρακτηριστικός διάλογος:

«Κλεάνθης Μανδαλιανός: Αυτή είναι η πρόταση για ένα διάστημα προκειμένου να μπορέσουμε να συμμαζέψουμε τα πράγματα. Αυτά δεν τα είπα προκειμένου να πω: «να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα». Τα λέω για να μην ψοφήσουν όλες οι αγελάδες, όλου του χωριού.

Ερώτηση: Θέλετε να πείτε ότι αυτή η πρόταση γίνεται για να μην χρειαστεί να επεκταθεί χρονικά το lockdown;

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Σωστά».

Ένα μήνα μετά από εκείνην τη συνέντευξη αποδείχτηκε πως ο κύριος Μανδαλιανός είχε δίκιο, αφού αν είχε επιβληθεί τότε καθολικό lockdown και όχι lockdown μόνο στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ίσως να είχε περιοριστεί η πανδημία και να μην είχαμε φτάσει στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα να ανοίγει το λιανεμπόριο στην υπόλοιπη Ελλάδα και όχι στη Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα και στην Κοζάνη. Η επιβολή ολικού lockdown επί δύο εβδομάδες μόνο στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βορείου Ελλάδας, δεν είχε κανένα νόημα, αφού χιλιάδες κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος μπαινόβγαιναν σ’ αυτόν καθημερινά.

Εάν είχαν ακούσει τότε οι ειδικοί τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου στις αρχές του Μάρτη, σήμερα τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα. Δυστυχώς όμως ο κύριος Μανδαλιανός δεν εισακούστηκε και έτσι συνεχίζουν να προστίθενται εβδομάδες lockdown στην ήδη εξουθενωμένη κοινωνία και οικονομία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ