Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ αγορά τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να ανοίξει αν…

Η αγορά τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να ανοίξει αν…

Η αγορά τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη δεν θα ανοίξει, όπως δεν θα ανοίξει και στην Αχαΐα και στην Κοζάνη, ενώ θα ανοίξει στην Αττική! Η ανακοίνωση για το ότι η αγορά στη Θεσσαλονίκη δεν θα ανοίξει έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού οι μέχρι τώρα δηλώσεις των αρμοδίων δεν φανέρωναν σε καμιά περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη.

Σήμερα το πρωί υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις γι’ αυτήν την απόφαση με Εμπορικούς Συλλόγους και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ζητούν από τους αρμοδίους να αναθεωρήσουν αυτήν την απόφαση. Μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κύριος Ζέρβας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες έκαναν τον προγραμματισμό τους, ακολουθώντας δημόσιες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις. Μετά από τόσους μήνες πιστής τήρησης των μέτρων, μήνες οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης. Οι αντικρουόμενες πληροφορίες, οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές απομειώνουν την αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και εν τέλει υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια».

Καλά τα λέει ο κύριος Ζέρβας, αλλά τι έκανε και ο ίδιος και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο; Ο κύριος Ζέρβας ζητάει να ανοίξει η αγορά της Θεσσαλονίκης. Η αγορά της Θεσσαλονίκης όμως θα άνοιγε τη Δευτέρα και ίσως να μην είχε κλείσει ποτέ, αν είχαν ανοίξει και είχαν επαναλειτουργήσει τα νοσοκομεία «Λοιμωδών», «Παναγία» και «παλιό 424». Ζήτησε έναν ολόκληρο χρόνο, που ζούμε μέσα στην πανδημία του covid-19, ο κύριος Ζέρβας να ανοίξουν τα συγκεκριμένα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως ζητάει τώρα να ανοίξει η αγορά; Συγκεντρώθηκαν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης για να εκδώσουν μια ανακοίνωση με την οποία να ζητούν το άνοιγμα των συγκεκριμένων νοσοκομείων;

Δυστυχώς ούτε ο κύριος Ζέρβας ούτε οι υπόλοιποι δήμαρχοι ζήτησαν να ανοίξουν τα συγκεκριμένα νοσοκομεία, ώστε να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας απέναντι στην πανδημία. Τώρα ο κύριος Ζέρβας ζήτησε να ανοίξει η αγορά και ενδεχομένως να ζητήσουν το ίδιο πράγμα και άλλοι δήμαρχοι, προκειμένου να εναρμονιστούν με το αίτημα των επαγγελματιών, οι οποίοι δικαίως ζητούν την επαναλειτουργία της αγοράς γιατί έχουν καταστραφεί σ’ αυτήν την κατάσταση επί έναν ολόκληρο χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι η ταύτιση του κυρίου Ζέρβα, και ίσως κι άλλων δημάρχων, με το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών δεν φαίνεται ειλικρινής. Εάν νοιάζονταν για τη λειτουργία της αγοράς και για το άνοιγμά της, θα είχαν πιέσει να ανοίξουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που παραμένουν ερμητικά κλειστά μέσα στο θανατικό της πανδημίας του κορονοϊού. Έτσι και οι επαγγελματίες δεν θα καταστρέφονταν και η διαχείριση της πανδημίας σε υγειονομικό επίπεδο θα ήταν καλύτερη.

Δυστυχώς όμως οι καλοί δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης δεν πίεσαν για να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία, δεν πίεσαν ούτε καν για να στελεχωθούν οι ήδη υπάρχουσες δομές υγείας. Ένα ψήφισμα εξέδωσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μετά από πολλές πιέσεις, αλλά το ψήφισμα παρέμεινε ψήφισμα χωρίς καμία προσπάθεια αυτό να υιοθετηθεί από όλους τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Θεσσαλονίκης, προκειμένου η πολιτεία να προχωρήσει στην επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων.

Αρ. Μ.

Γιατί θα ανοίξει το λιανεμπόριο στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη;
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ