Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για την άμεση στελέχωση και τον εξοπλισμό των τοπικών Δομών Υγείας

0
16
TEST

Την άμεση στελέχωση των τοπικών δομών υγείας και τον εξοπλισμό τους με τεχνικά μέσα και ιατροφαρμακευτικό υλικό ζητά με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε, κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση της 14/4/2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Σύσσωμες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κρίνοντας ότι οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί με την εκδήλωση της πανδημίας καθιστούν επιτακτική την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων υποστελέχωσης και δυσλειτουργίας των τοπικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρο Υγείας Εύοσμου, Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Ελευθερίου Κορδελιού και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Εύοσμου, καθώς και τα Περιφερειακά Ιατρεία ζητούν:

– την Πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν τόσο στο Κέντρο Υγείας Εύοσμου και στις άλλες μονάδες Υγείας της περιοχής μας, όσο και συνολικά στην Περιφέρεια.

– τη Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας και των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 24ωρη βάση για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία ώστε να μη γίνονται χώροι μετάδοσης του ιού.

– τη Στελέχωση με επαρκές προσωπικό της υπηρεσίας “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ανθρώπων που ζουν μόνοι τους.

– τη Δωρεάν παροχή ειδών απολύμανσης από το κράτος στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 70 ετών, ασθενείς κλπ), και άμεσα μέτρα για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια που έχει παρατηρηθεί.

Συγκεκριμένα στο σχετικό ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

“Η κατάσταση που διαμορφώθηκε με την επιδημία κατέστησε ακόμη πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα τα υποστελέχωσης, έλλειψης υγειονομικού τεχνικού εξοπλισμού και δυσλειτουργίας στο σύστημα Υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που στον Δήμο μας αποτελούνται από το Κέντρο Υγείας Εύοσμου, την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Ελευθερίου Κορδελιού και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Εύοσμου, και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Καλές είναι οι συμβουλές της κυβέρνησης “μείνετε σπίτι” κ.λπ., αλλά το κύριο είναι να γίνει πράξη από αυτήν, η απαίτηση του Δήμου για στελέχωση των υγειονομικών φορέων και εξοπλισμό με τεχνικά μέσα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Να μην τα φορτώνουμε όλα στην “ατομική ευθύνη”. Η ατομική ευθύνη αποτελεί βέβαια συστατικό στοιχείο στην υλοποίηση κάθε σχεδιασμού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, όμως αυτό που μετριέται σήμερα δεν είναι μόνο η ευθύνη του καθενός, αλλά η ικανότητα και ετοιμότητα του κράτους, της κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, του συστήματος συνολικά, να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση με κύριο κριτήριο την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Η αντιμετώπιση της Υγείας ως εμπόρευμα στο βωμό του κέρδους είναι ότι πιο επικίνδυνο για το Ύψιστο αγαθό της Ζωής την Υγεία του Λαού.

Τώρα πρέπει όλοι μας, ως λαός του Κορδελιού και του Εύοσμου, ως Δήμος, να συνδυάσουμε τα ατομικά μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση από την κυβέρνηση για άμεση:

– Πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν τόσο στο Κέντρο Υγείας Εύοσμου και στις άλλες μονάδες Υγείας της περιοχής μας, όσο και συνολικά στην Περιφέρεια.

– Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας και των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 24ωρη βάση για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία ώστε να μη γίνονται χώροι μετάδοσης του ιού.

– Στελέχωση με επαρκές προσωπικό της υπηρεσίας “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ανθρώπων που ζουν μόνοι τους.

– Δωρεάν παροχή ειδών απολύμανσης από το κράτος στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 70 ετών, ασθενείς κλπ), και άμεσα μέτρα για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια που έχει παρατηρηθεί.

Όλα τα παραπάνω ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη σταλεί στην κυβέρνηση, στα κόμματα της Βουλής, στις διοικήσεις των μονάδων υγείας, ώστε να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα, που πηγάζουν από τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας, μπροστά στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε”

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου έκανε το καθήκον του για τη στελέχωση των Δομών Υγείας