Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΠερνάς καλά εκεί πάνω μπαγάσα…

Περνάς καλά εκεί πάνω μπαγάσα…

Καλά έκανες ρε μπαγάσα και άφησες πίσω τις αγορές και τα παζάρια. Χυδαίες αγορές και βρωμερά παζάρια. Και να ήταν μόνο οι χρηματαγορές και τα παζάρια του πετρελαίου, ποιος θα έκλαιγε; Ένα τεράστιο παζάρι και μια τεράστια αγορά είναι τα πάντα. Ένα γιουσουρούμ στο οποίο οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να ξεπουληθούν και για ένα κουστούμ και για ένα σώβρακο.

Καλά έκανες κι άφησες πίσω τον σαματά και τους ανθρώπους, έχοντας χορτάσει κατραπακιές και ψάχνοντας να βρεις τρόπους. Που να βρεις τρόπους; Δεν τρέχουν δα από τα μπατζάκια των ανθρώπων. Απλόχερα οι άνθρωποι μόνο κατραπακιές μοιράζουν. Καλά έκανες. Εκεί πάνω σίγουρα περνάς καλύτερα μακριά από τον ανθρώπινο σαματά και την ανθρώπινη βλακεία. Αλλά να φύγεις αυτοβούλως; Είναι τρόπος αυτός; Μια χαρά τρόπος είναι. Αρκεί να φύγεις μακριά από εδώ.

Καλά έκανες ρε μπαγάσα. Καλά έκανες. Δεν αξίζει ο κόπος. Δυστυχώς δεν αξίζει. Άδειο βλέμμα, κούφιες ώρες και μια ζωή χωμένη όχι στο ενυδρείο αλλά βουτηγμένη στο βόθρο, μια ζωή προς πώληση στους πάγκους του γιουσουρούμ! Μελλοθάνατοι χαιρετούν τον Καίσαρα και στις αγορές που είναι στημένες γύρω από τις αρένες των μελλοθανάτων ο κάθε πικραμένος τελαλεί το πράμα του, όπου το πράμα του είναι τα κομμάτια του διπλανού του που τον τεμάχισε για να τον πουλήσει ως παζλ!

Καλά έκανες ρε μπαγάσα μια μέρα σαν κι αυτήν. Δεν αξίζει ο κόπος.

Κ. Νότνολ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ