Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤελικά πάλι δεν άνοιξαν τον χάρτη για να δούνε που βρίσκεται ο...

Τελικά πάλι δεν άνοιξαν τον χάρτη για να δούνε που βρίσκεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Το ότι έθεσαν τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου στο βαθύ κόκκινο, επειδή μάλλον δεν ήξεραν σε πιο σημείο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο δήμος μας, ήταν πρόβλημα. Το ότι δεν φρόντισαν μάλλον να μάθουν επί μία εβδομάδα πού βρίσκεται ο δήμος μας, είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. Μιλάμε για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βορείου Ελλάδος που απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το σημείο 0 της Θεσσαλονίκης. Βρέθηκαν εντός του δήμου 12 κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και έριξαν την προηγούμενη εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο έναν τεράστιο σε έκταση και σε πληθυσμό δήμο.

Σε καμία περίπτωση με τα παραπάνω δεν θέλουμε να πούμε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα. Αφού τα εισηγήθηκαν οι επιστήμονες, πρέπει να τα εφαρμόσουμε και θα τα εφαρμόσουμε, ακόμα κι αν δεν μας εξηγήσουν τη λογική τους. Θα τα εφαρμόσουμε για να μην μας χρεώσουν μια έξαρση της πανδημίας στην πόλη, αλλά κυρίως για να αποτρέψουμε όσους θανάτους συνανθρώπων μας μπορούμε. Θα τα εφαρμόσουμε για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία στο μερίδιο που μας αναλογεί.

Δεν πρέπει όμως να εξηγήσουν και σ’ εμάς, παρόλο που ζούμε σε μια περιοχή χαμηλής κοινωνικοοικονομικής τάξης, τη λογική του καθολικού lockdown μόνο στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου; Κι αν δεν καταδέχονται να εξηγήσουν σ’ εμάς γιατί είμαστε χαμηλής κοινωνικοοικονομικής τάξης και δεν θα τους καταλάβουμε, ας εξηγήσουν στον δήμαρχό μας, που είναι γιατρός και θα τα καταλάβει, για να τα εξηγήσει και σ’ εμάς. Εμείς οφείλουμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα και θα τα εφαρμόσουμε κι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν τη λογική τους σ’ εμάς τους κατοίκους του δήμου στον οποίον ο Αντώνης Τρίτσης μετατράπηκε σε Ανδρέα Τρίτση!

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ