Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Σχετικά με ανακοίνωση νέων μέτρων στο Δήμο Κορδελιού Εύοσμου»

«Σχετικά με ανακοίνωση νέων μέτρων στο Δήμο Κορδελιού Εύοσμου»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου με τίτλο «Σχετικά με ανακοίνωση νέων μέτρων στο Δήμο Κορδελιού Εύοσμου», όσον αφορά την επιβολή lockdown στον δήμο:

«Όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την πανδημία άλλο τόσο τα lock down και οι απαγορεύσεις, θα αποτελούν ημίμετρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Η νέα έξαρση της πανδημίας ήταν αναμενόμενη, όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε μέσα στο χειμώνα, αλλά γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε όλα εκείνα τα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει για την προστασία της υγείας μας.

Η αυστηροποίηση του lockdown στο Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου έρχεται για μία ακόμη φορά να αναδείξει τις πραγματικές  ευθύνες της κυβέρνησης συνολικά στην πορεία και την διαχείριση  της πανδημίας.

Για τους εξής λόγους, που έρχονται να  αναδείξουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι:

  • Δεν πήρε κανένα μέτρο στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, που δραστηριοποιούνται στην όμορη περιοχή μας και έχουν αποδειχτεί επανειλημμένα ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.
  • Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία με τους ίδιους όρους που τα έκλεισε, με τους  μαθητές να στοιβάζονται σε ακατάλληλες υπόγειες σχολικές αίθουσες  χωρίς εξαερισμό, χωρίς φυσικό φως, σε σχολικά κτίρια με 25-27αρια τμήματα. Το ένα σχολείο έκλεινε μετά το άλλο λόγω κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς η ιχνηλάτηση και τα τεστ, είναι ανύπαρκτα.
  • Η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην επίταξη  των ιδιωτικών μονάδων υγείας, στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Άφησε το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας  και τις ΤΟΜΥ της περιοχής μας αποδυναμωμένα, ενώ θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων που έχουν γίνει νοσοκομεία μια νόσου.
  • Δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για να αλλάξει η κατάσταση στα λεωφορεία, στις συγκοινωνίες δεν τηρείται η παραμικρή απόσταση ανάμεσα στους επιβάτες.

Εκτός από την κυβέρνηση ευθύνη φέρει και η διοίκηση του Δήμου, γιατί δεν υλοποίησε μια σειρά από μέτρα που πρότεινε η “Λαϊκή Συσπείρωση” μέσα από προτάσεις που   έγκαιρα καταθέσαμε  στο Δημοτικό Συμβούλιο, και οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν από την  διοίκηση του Δήμου παρά τα ομόφωνα ψηφίσματα.

Αντί η  διοίκηση του Δήμου να  αναρωτιέται γιατί φτάσαμε στα σημερινά μέτρα, καλά θα κάνει μας απαντήσει:

  • Γιατί δεν έκανε μαζικά τεστ; Μάλιστα ο δήμαρχος επαναλάμβανε ότι δεν χρειάζεται να γίνονται δημιουργώντας εφησυχασμό και σύγχυση στον κόσμο.
  • Γιατί δεν εξασφάλισε συνθήκες υγιεινής στα σχολεία, δεν βρήκε  χώρους να γίνουν μαθήματα με ασφάλεια;
  • Γιατί δεν διεκδίκησε στελέχωση των μονάδων υγείας της περιοχής μας;
  • Γιατί δεν εξασφάλισε το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία;  
  • Γιατί κρατά αδικαιολόγητη στάση αναμονής απέναντι στην ρύπανση του περιβάλλοντος κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στην βιομηχανία που ευθύνεται για την δυσοσμία και γενικότερα για την υποβάθμιση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, πράγμα που συνιστά μαζί με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοιου εκρηκτικό μίγμα με αποτέλεσμα την αύξηση της θνησιμότητας στην περιοχή μας.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να οργανωθεί και να παλέψει. Διεκδικούμε μέτρα προστασίας για το λαό της περιοχής μας εδώ και τώρα.  

Αρνούμαστε την λογική “κόστους – οφέλους” στην Υγεία. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,  να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Θέλουμε  Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα  για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες και δεν θα γίνεται “μιας νόσου”. 

Φωνάζουμε ότι οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι η μόνη προστασία. Απαιτούμε  μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στα σχολεία, σχολίατρους στις σχολικές μονάδες. Θέλουμε σχολείο δημόσιο και δωρεάν, που θα παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση. Κάλυψη όλων των αναγκών των μαθητών με τον απαραίτητο  τεχνικό εξοπλισμό για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία  ώστε η τηλεκπαίδευση να γίνεται με όρους που θα εξασφαλίζεται ισοτιμία.

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κυβερνητικά σχέδια για ένταση της εκμετάλλευσης, η καθιέρωση 10ωρης εργασία, το ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, η μείωση του μέσου μισθού, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση, είναι αιτίες πολέμου. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σταθερή δουλειά, εργάσιμος χρόνος και μισθοί με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα των περιορισμών, όλων των επαγγελματιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα  μέτρα καταστολής και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης.

Η λαϊκή διεκδίκηση δεν κάνει “διάλειμμα”, τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος, που δέχεται επίθεση στα δικαιώματα του. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει τον αγώνα, παίρνοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα μέτρα προστασίας της υγείας στις εκδηλώσεις του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ