Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑπό που προήρθε η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Από που προήρθε η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Επειδή αναρωτιούνται οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου από που προήρθε η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του covid-19 ή από πού προήρθε η Βρετανική μετάλλαξη, καλά είναι να δοθεί η απάντηση για να μην δημιουργούνται συγχίσεις.

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη δεν είναι ανάγκη να ήρθε από τη Νότιο Αφρική και η Βρετανική μετάλλαξη από τη Βρετανία. Οι μεταλλάξεις μπορεί να μην ήρθαν από πουθενά, αλλά να δημιουργήθηκαν εδώ. Οι μεταλλάξεις αυτές ονομάζονται έτσι γιατί πολύ απλά εντοπίστηκαν και αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά στα εργαστήρια της χώρας της οποίας το όνομα φέρουν. Δηλαδή αν βρεθεί μια μετάλλαξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ονομαστεί Ελληνική, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει μια ίδια μετάλλαξη στη Νέα Γουινέα. Εάν η μετάλλαξη εμφανιστεί στη Νέα Γουινέα, αφού αναγνωρίστηκε πρώτα στην Ελλάδα, η μετάλλαξη θα ονομάζεται Ελληνική ακόμα κι αν κανένας ξένος δεν μπήκε στη Νέα Γουινέα και κανένας ξένος δεν βγήκε από αυτήν όλο αυτό το διάστημα!

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και δεν χρειάζεται να ψάχνουμε ποιος Νοτιοαφρικάνος έφερε στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου την Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Την ιχνηλάτηση την κάνουν οι αρμόδιοι φορείς με επιστημονικό τρόπο κι εκείνοι ίσως να μπορούν να μιλήσουν για την προέλευση του μεταλλαγμένου στελέχους. Άλλωστε και η Ισπανική γρίπη ονομάστηκε έτσι γιατί η Ισπανία ήταν η πρώτη χώρα που δημοσιοποίησε στοιχεία σχετικά με την πανδημία την εποχή εκείνη και όχι γιατί η γρίπη προήλθε από την Ισπανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ