Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτη φάση της υλοποίησης η ανάπλαση των πάρκων Ελπίδος και Σμύρνης

Στη φάση της υλοποίησης η ανάπλαση των πάρκων Ελπίδος και Σμύρνης

Ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια ανάπλασης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το οποίο θα αναβαθμίσει την εικόνα του αστικού τοπίου και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε μία ευρύτατη περιοχή της πόλης, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για τον ανασχεδιασμό και αναβάθμιση του πάρκου Ελπίδος στον Εύοσμο, έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων και τον ανασχεδιασμό και αναβάθμιση του πάρκου Σμύρνης στο Κορδελιό, έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων, στα πρότυπα της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Αμφότερες οι μελέτες είναι έτοιμες και αναμένεται η αξιολόγησή τους, ενώ η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 3.870.000 ευρώ, θα γίνει από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, θα μπορέσει να ξεκινήσει η υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικών παρεμβάσεων.

Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα δύο πάρκα είναι υποβαθμισμένη, με λιγοστό πράσινο και σημαντικές φθορές στις υποδομές. Το έργο ανάπλασης, που επί σειρά ετών αποτέλεσε αίτημα των κατοίκων, αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή, βελτιώνοντας αισθητά το επίπεδο διαβίωσης των δημοτών, οι οποίοι θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν έναν χώρο αναψυχής και άθλησης στα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς τα δύο πάρκα είναι σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες, προσφέροντας ποιοτικές συνθήκες στην καθημερινότητα.

Η μελέτη των δύο πάρκων έχει κοινό τόπο τον επανασχεδιασμό με πρόβλεψη: χώρων περιπάτου, αναψυχής και άθλησης για παιδιά και ενηλίκους, αύξησης των χώρων πρασίνου με τη δημιουργία ενός μικρού δάσους με ποικιλία φυτών και δένδρων, βελτίωσης του φωτισμού με τη χρήση σύγχρονων εγκαταστάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και τοποθέτησης καθισμάτων με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με αυτόνομο σύστημα συλλογής ηλιακής ενέργειας, φιλικών προς το περιβάλλον (λεπτομέρειες για το πάρκο Ελπίδος και για το πάρκο Σμύρνης).

Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφερόμενος στα δύο έργα που θα μεταμορφώσουν την πόλη και θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών τόνισε: «Οι συνθήκες διαβίωσης των δημοτών αποτελούν προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Προχωρούμε στην αναβάθμιση δύο πάρκων γηρασμένων, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας. Η μελέτη και ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός σύγχρονου αστικού τοπίου, το οποίο θα πληροί υψηλές προδιαγραφές, ευρωπαϊκών προτύπων, που θα απολαμβάνουν οι δημότες μας».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ