Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕάν δεν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου…

Εάν δεν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου…

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου γιατί αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση κάνει και ότι δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ανοίξει τα σχολεία, αφού κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Εάν λοιπόν δεν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της κυβέρνησης να τα ανοίξει, θα φταις εσύ. Θα φταις γιατί μέσα στις γιορτές βγήκες και περπάτησες στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Εύοσμο, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό.

Περπάτησα κι εγώ δυο ηλιόλουστες μέρες μέσα στις γιορτές τη Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Ανδρέα Παπανδρέου. Είδα οικογένειες με παιδάκια να περπατάνε. Δεν είδα ούτε έναν να μη φοράει μάσκα. Έξω στον καθαρό αέρα και όλοι, ακόμα και τα παιδάκια, τηρώντας τις συμβουλές των ειδικών φορούσαν μάσκες.

Παρόλο όμως που όλοι φορούσαμε μάσκες, θα φταίμε εμείς αν δεν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου γιατί βγήκαμε με μάσκες και περπατήσαμε στον καθαρό αέρα, κάνοντας γυμναστική που επιτρέπεται από τους ειδικούς. Και δεν κάναμε γυμναστική μόνο στο σώμα μας, αλλά και στο μυαλό μας που κοντεύουν να το σαλέψουν μια με το κοντό και μια με το μακρύ για την πανδημία.

Αλλά αν δεν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Γενάρη θα φταίτε εσείς που βγήκατε και περπατήσατε μέσα στις γιορτές. Εκεί υπήρξε η διασπορά του κορονοϊού. Στον περίπατο που κάνατε στον καθαρό αέρα φορώντας μάσκα. Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όταν μεταφέρεστε στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες για να πάτε στη δουλειά σας.

Η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να ανοίξει τα σχολεία. Σταμάτησε το «click away» και έκλεισε κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ. Τι άλλο να κάνει η κυβέρνηση; Αυτό ήταν το μέγιστο που μπορούσε να κάνει, αφού πρώτα σας κουβάλησε ένα κασόνι εμβόλια, το οποίο έφτασε στην Αθήνα συνοδεία αρμάτων μάχης, F16 και Απάτσι για να μην το κλέψουν οι Ινδιάνοι. Ευτυχώς τα υπόλοιπα κασόνια ήρθαν αεροπορικώς και δεν ξαναείδαμε σπαγγέτι γουέστερν.

Η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Τα άλλα που λένε μερικοί ότι έπρεπε να κάνει, όπως να προσλάβει υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, οδηγούς Μέσων Μεταφοράς, να ανοίξει νοσοκομεία που έκλεισαν το προηγούμενο διάστημα, να χρησιμοποιήσει χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας, να αγοράσει λεωφορεία, απλά είναι ιστορίες για αγρίους.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει όλα τα παραπάνω, ούτε έχει λόγο να στελεχώσει και να θωρακίσει το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, ούτε έχει λόγο να βάλει σε άλλες αίθουσες όσους μαθητές του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες, σε ανήλιαγες και ανάερες αίθουσες, σε αίθουσες τρύπες. Κανένας στη θέση της δεν θα έκανε τέτοια πράγματα. Και πολλά κάνει η κυβέρνηση.

Γιατί να κάνει η κυβέρνηση κάτι παραπάνω από τον να καταργήσει το «click away» και να κλείσει κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, όταν οι τοπικοί παράγοντες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, εκτός του ότι έστησαν φιέστες γι’ αυτήν την κυβέρνηση με αυτές τις επιδόσεις στην πανδημία, δεν σταματάνε να την επευφημούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook, πράγμα που αν δεν σημαίνει πως όλα τα κάνει καλά, τι άλλο σημαίνει;

Φαντάζομαι πως κάπως έτσι είναι και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός με το δίκιο του δεν έκανε καμιά σοβαρή ενέργεια για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, σ’ αυτούς τους δύο μήνες που είναι κλειστά. Γιατί η υπουργός Παιδείας να κάνει κάποια ενέργεια, αφού ξέρει πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα δηλώσει πανέτοιμος να ανοίξει τις υπόγειες, τις ανάερες και τις ανήλιαγες αίθουσές του για να βάλει τα παιδιά, αφού το έκανε ήδη μια φορά το Μάιο; Γιατί η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω με τέτοιους τοπικούς παράγοντες σαν αυτούς του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Εάν λοιπόν τελικά δεν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του Γενάρη θα φταίτε αποκλειστικά εσείς και κανένας άλλος.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ