Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚαταστροφή για τους επαγγελματίες του δήμου

Καταστροφή για τους επαγγελματίες του δήμου

Ακόμη δεν πρόλαβαν όχι να μπαλώσουν κάποιες υποχρεώσεις, αλλά να ονειρευτούν ότι μπαλώνουν κάποιες υποχρεώσεις με το «click away» οι επαγγελματίες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αλλά και ολόκληρης της χώρας και έφαγαν μια τρομερή ψυχρολουσία. Εκεί που τους φλόμωσαν στην πληροφορία ότι μετά το «click away» έρχεται το «click inside», κατήργησαν και το «click away».

Οι επαγγελματίες του δήμου μας όπως και οι επαγγελματίες ολόκληρης της χώρας έχουν υποστεί καταστροφή. Τα μέτρα που παίρνονται είναι ημίμετρα. Τα μέτρα που πήρε ή «ΘΑ» πάρει ο δήμος είναι το «τίποτα» μπροστά στην καταστροφή που έχουν υποστεί. Τα ψίχουλα που δίνει το κράτος δεν μπορούν να σταματήσουν την καταστροφή. Άλλωστε δεν δίνονται σε όλους. Οφείλει ο δήμος, οφείλει η Κεντρική Ένωση Δήμων, οφείλουν οι Ομοσπονδίες των Επαγγελματιών και τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια να ζητήσουν την άμεση μείωση ή και παραγραφή των υποχρεώσεων των επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Η πολιτεία κατά τον τελευταίο περίπου χρόνο επέβαλε δύο lockdown στα καταστήματα. Κι όταν άνοιξαν μέσα σ’ αυτήν την περίοδο τα καταστήματα, η κίνηση δεν επανήλθε ποτέ στα κανονικά επίπεδα. Την ίδια στιγμή που η πολιτεία επιβάλει λουκέτο στα καταστήματα, την ίδια στιγμή απαιτεί τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές οφειλές των επαγγελματιών. Η μόνη διευκόλυνση που τους κάνει είναι να ζητήσει να τα δώσουν αργότερα. Και από πού θα βρουν να τα δώσουν αργότερα; Θα γεννήσουν λεφτά μετά τον κορονοϊό;

Θα αναρωτηθεί κάποιος καλός συμπολίτης μας από πού να τα βρει η πολιτεία! Να τα βρει εκεί που βρήκε για να δώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να τα βρει εκεί που βρήκε να δώσει στους εργολάβους των σταθμών των διοδίων. 40 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλει η πολιτεία στους εργολάβους των σταθμών των διοδίων μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2020 για τα χαμηλά έσοδά τους εξαιτίας του lockdown!

Οι εργολάβοι των διοδίων θα πάρουν αποζημιώσεις γιατί εκείνοι υπογράφουν ρήτρες με το Ελληνικό Δημόσιο. Βλέπεις δεν είναι σαν τους μικροεπαγγελματίες, των οποίων τα μαγαζιά σφραγίζει το Ελληνικό Δημόσιο αλλά απαιτεί από αυτούς να δώσουν αντί να τους δώσει. Οι εργολάβοι διοδίων θα εισπράξουν για τη ζημιά που υπέστησαν από το lockdown. Οι μικροεπαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν κι από πάνω για το lockdown.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ