Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΑφού τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό γιατί δεν λένε τα κάλαντα;

Αφού τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό γιατί δεν λένε τα κάλαντα;

Αφού τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό και αφού ξανάρχισε η συζήτηση ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις γιορτές ακριβώς επειδή τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό, γιατί απαγορεύτηκε σήμερα στα παιδιά να πούνε τα κάλαντα, ώστε να δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα και να αποφορτίσουν λίγο την καταθλιπτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο covid-19; Μήπως γιατί τα παιδιά θα τα τριγυρνούσαν οι γονείς τους για τα κάλαντα, οι οποίοι μεταδίδουν τον κορονοϊό; Ή γιατί απλά δεν υπάρχει κωδικός μετακίνησης για κάλαντα;

Περίεργες ημέρες, περίεργες κουβέντες και περίεργες συμπεριφορές από τους κρατούντες. Ζούμε μια μουγκή παραμονή Χριστουγέννων, ενώ κρατούντες και επιστήμονες φώναξαν σε όλους τους τόνους το προηγούμενο χρονικό διάστημα πως τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό. Μια μουγκή παραμονή Χριστουγέννων, χωρίς παιδιά στους δρόμους να λένε τα κάλαντα, ενώ επιστήμονας της επιτροπής των ειδικών έκανε σχήματα προκειμένου να μας αποδείξει ότι δεν έχει διαφορά να βρίσκονται στην ίδια τάξη 25 αντί για 15 παιδιά, για να μας αποδείξει δηλαδή ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται όσα παιδιά μαζί και να μαζευτούν στον ίδιο χώρο. Ε δεν νομίζω πως τα παιδιά θα μαζεύονταν σε γκρουπ άνω των 25 ατόμων για να πουν τα κάλαντα!!

Αλλά αφού οι επιστήμονές μας έκριναν τελικά ότι δεν πρέπει να πούνε τα παιδιά τα κάλαντα, θα ζήσουμε φέτος χωρίς κάλαντα. Απλά θέτουμε ορισμένα λογικά ερωτήματα, στα οποία μάλλον οι επιστήμονές μας θα έχουν να δώσουν λογικές απαντήσεις.

Ποστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ