Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έρμαιο της διοίκησης του Δήμου και του...

«Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έρμαιο της διοίκησης του Δήμου και του εργοδοτικού συνδικαλισμού»

Την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έρμαιο της διοίκησης του Δήμου και του εργοδοτικού συνδικαλισμού» όσον αφορά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου να μην κάνει ένσταση στην ακύρωση από την Περιφέρεια της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για στήριξη της προσφυγής των 24 εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με την οποία ζητούν τη μονιμοποίησή τους, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου:

«Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, για άλλη μια φορά, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής. Όχι δεν ήταν για καλό αυτή η δημοσιότητα. Όλα ξεκίνησαν από την ακυρωτική απόφαση της αποκεντρωμένης περιφέρειας μετά από κατάπτυστη ανώνυμη καταγγελία που προηγήθηκε. Η διοίκηση του Δήμου, με τις γνωστές παλινωδίες και τα μπρος πίσω, κατέληξε ότι δεν πρέπει να υποστηρίξει την πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που αφορά την αποδοχή στο δικαστήριο της μονιμοποίησης των 24 εργαζόμενων, καταθέτοντας προσφυγή στο άρθρο 152. Για να υποστηρίξει αυτήν την απόφαση της, η διοίκηση εισήγαγε ανήθικα τον κοινωνικό αυτοματισμό, θέτοντας θέμα “ίσων ευκαιριών” σαν αυτές που δίνει σε ημετέρους κάνοντας προσλήψεις με απόφαση Δημάρχου και όχι μέσω ΑΣΕΠ,  ώστε να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις και χιλιάδες άλλοι άνεργοι. Έθαψε στα συρτάρια της το ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ της ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ για λύση στο πρόβλημα του συνόλου των 34 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, που ψηφίστηκε με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης,  βγάζοντας τους από το κάδρο και δίνοντας νέα ευκαιρία στον εργοδοτικό συνδικαλισμό να επιδοθεί σε εμπόριο ελπίδας.

Κάτω από την πίεση της δύσκολης καθημερινότητας οι εργαζόμενοι υπέκυψαν στη συνδικαλιστική μετάλλαξη, που αντί να οργανώνει αγώνες στο δρόμο για το σύνολο των εργαζομένων, τους στοιβάζει στους προθάλαμους δικηγορικών γραφείων και δικαστικών μεγάρων αποσπώντας τους πότε 20άρικα και πότε 350άρικα, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην ελπίδα. Με αυτό τον τρόπο αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από τη συλλογική οργάνωση της δράσης τους και από τις συλλογικές διεκδικήσεις, προκρίνοντας την ατομική ελπίδα μήπως και πέσουν σε “καλό δικαστή”. Το εμπόριο ελπίδας συνεχίζεται και στους 8μηνους συμβασιούχους της καθαριότητας, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για φάμπρικα και όχι για ενδιαφέρον ως προς τα προβλήματα των εργαζομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή και στο ΔΣ της ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στηλίτευσε την θέση της διοίκησης, των άλλων παρατάξεων και του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στο σύνολο των εργαζομένων, στηρίζοντάς τους όλους και όχι μόνο αυτούς που προσέφυγαν. Είναι δίπλα στους εργαζόμενους διεκδικώντας μαζί τους μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς ενταγμένους στην παιδαγωγική διαδικασία, η οποία δεν είναι παρκινγκ αλλά ούτε εμπόρευμα, χωρίς τροφεία και δωρεάν για το σύνολο των εργαζομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ