Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται στο δήμο δεν είναι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου

Οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται στο δήμο δεν είναι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου

Προφανώς η διοίκηση δεν κατάλαβε ότι οι εργαζόμενοι, που προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον δήμο, δεν είναι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου και δεν μπορεί να προσλαμβάνει όποιον θέλει. Στην ουσία μπορεί, όταν οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με απόφαση δημάρχου όπως με απόφαση δημάρχου προσλαμβάνονται οι ειδικοί σύμβουλοι, αλλά επειδή ακριβώς οι εργαζόμενοι δεν είναι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου θα πρέπει να κρατιούνται τα προσχήματα από τη διοίκηση.

Η διοίκηση, καίτοι νέα με νέα πνοή και νέο αέρα, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Έτσι έχει απόλυτο δίκιο να φωνάζει το Νίκος Ζυγάς γιατί προκηρύχτηκαν εννιά θέσεις οκτάμηνης διάρκειας τη μία ημέρα και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληγε την άλλη ημέρα. Έχει δίκιο ο Νίκος Ζυγάς να λέει ότι τέτοιες πραχτικές είναι παλιές και όχι νέες και ότι είναι καταδικαστέες. Έχει δίκιο ο Νίκος Ζυγάς που λέει ότι δήμος μας έχει ανάγκη και του πρέπει ένας σύγχρονος τρόπος σκέψης που θα ακούει την εποχή του και δεν θα εγκλωβίζεται σε μπακαλίστικα αλισβερίσια και σε ματαιοδοξίες ορισμένων.

Ας σταματήσει λοιπόν η διοίκηση να χειρίζεται τις προσλήψεις προσωπικού με απόφαση δημάρχου όπως χειρίζεται τις προσλήψεις ειδικών συμβούλων, γιατί τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περιγράφει ο Νίκος Ζυγάς. Η διοίκηση όχι απλά χρησιμοποιεί παλιές πρακτικές, αλλά τις χρησιμοποιεί ενώ αυτή είναι μια μειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχοντας μόνο το 1/3 των δημοτικών συμβούλων. Αντί λοιπόν να επιδιώκει τη συναίνεση των παρατάξεων, για να έχει τη στήριξή τους και σε άλλες διαδικασίες στις οποίες χρειάζεται την αντιπολίτευση, εκείνη προχωράει σε προσλήψεις όπως τις περιγράφει ο κύριος Ζυγός. Ας σταματήσει αυτές τις λογικές και ας αλλάξει πορεία αν θέλει να πάει ο δήμος μπροστά.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ