Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΝα υλοποιηθεί άμεσα η καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό που πρότεινε η...

Να υλοποιηθεί άμεσα η καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό που πρότεινε η κυρία Πασχαλίδου

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία του covid-19, όπως πρότεινε πριν αρκετές ημέρες σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Καμαρινού, Μαρία Πασχαλίδου. Η πρόταση της κυρίας Πασχαλίδου είχε γίνει αποδεκτή από τον δήμαρχο και ήδη θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η υλοποίησή της, αρχής γενομένης από την ιστοσελίδα του δήμου. Δυστυχώς μέχρι τώρα η πρόταση της κυρίας Πασχαλίδου δεν έχει υλοποιηθεί.

Το πόσο σημαντική είναι η υλοποίηση της πρότασης της κυρίας Πασχαλίδου φαίνεται από το γεγονός ότι μεταξύ των μέτρων που πάρθηκαν για την αυστηροποίηση του lockdown σε περιοχές της Δυτικής Αττικής είναι και αυτό για εκστρατείες ενημέρωσης στις περιοχές αυτές. Πρέπει να γίνουν τέτοιες εκστρατείες και οι αυτοδιοικητικοί πρέπει να μπουν μπροστά, αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πιο κοντά στους πολίτες και τους επηρεάζει περισσότερο. Ο δήμος μας έχει το προνόμιο να έχει δήμαρχο γιατρό και γι’ αυτό η πρόταση της κυρίας Πασχαλίδου θα έπρεπε να υλοποιηθεί… χθες!

Η συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό περνάει και μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν φτάνουν αυτά που λένε οι επιστήμονες από τα Μέσα Ενημέρωσης. Η άμεση σχέση των δημοτικών συμβούλων με τους κατοίκους θα βοηθήσει στην κατανόηση των μέτρων και στη συμμόρφωση με αυτά. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να ξεκινήσει την καμπάνια ενημέρωσης άμεσα και το άμεσα σημαίνει πριν τα Χριστούγεννα και μέσα στις επόμενες ημέρες. Είναι καθήκον του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου να ενημερώσουν τους κατοίκους του δήμου για τον covid και για τα μέσα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται, ώστε η κοινωνία να βγει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την πανδημία.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ