Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔηλαδή κύριε Σωτηράκη δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τη διοίκησή σας;

Δηλαδή κύριε Σωτηράκη δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τη διοίκησή σας;

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Δεκεμβρίου 2020, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και παλιός αυτοδιοικητικός Κώστας Σωτηράκης είπε ότι για τα κουφάρια του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού δεν φταίει καμιά από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, αλλά φταίει μόνο η «Αθήνα 2004»!

Δηλαδή κύριε Σωτηράκη το στάδιο και το κολυμβητήριο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βορείου Ελλάδος ήταν υπόθεση μιας Επιτροπής, μιας Διοργάνωσης; Δηλαδή οι διοικήσεις του δήμου δεν όφειλαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους; Δηλαδή κατά τη γνώμη σας είναι αρκετές οι βόλτες μιας διοίκησης στην Αθήνα για το θέμα; Δηλαδή μια διοίκηση δήμου ξεχρεώνει στέλνοντας fax και e-mail στα αρμόδια υπουργεία και αν εκείνα φιλοτιμηθούν, για κάποιο λόγο, να ικανοποιήσουν το αίτημά της τότε το παρουσιάζει ως δικό της κατόρθωμα, αλλά αν γράψουν το αίτημά της στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τότε χρεώνει την αποτυχία στα υπουργεία και στην πολιτεία;

Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τη δήλωση του κυρίου Σωτηράκη από το μικρόφωνο του δημοτικού συμβουλίου, γιατί στην «Αγκίδα» δεν παρακαλάμε να αποτύχει η διοίκηση Μανδαλιανού. Παρακαλάμε να πετύχει, γιατί αν αποτύχει ούτε το στάδιο θα ολοκληρωθεί, ούτε ο κολυμβητήριο θα ολοκληρωθεί, ούτε οι πυλώνες υψηλής τάσης θα φύγουν από το πάρκο της Μουσών και ολόκληρος ο δήμος θα συνεχίζει να πνίγεται στο νερό και η πλατεία δημαρχείου θα γίνεται λίμνη με μια απλή βροχή γιατί δεν θα έχουν κατασκευαστεί αγωγοί ομβρίων και ολόκληρες περιοχές του δήμου θα συνεχίσουν να πνίγονται στη δυσοσμία.

Παρακαλάμε λοιπόν να επιτύχει η διοίκηση Μανδαλιανού για να μην χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια. Όμως τι ήθελε να πει ο αναπληρωτής δημάρχου αντιδήμαρχος κύριος Σωτηράκης, λέγοντας ότι δεν ευθύνονται οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου για το ότι ρημάζουν δύο ημιτελή στολίδια του δήμου μας και ολόκληρης της δυτικής Θεσσαλονίκης; Ήθελε να δικαιολογήσει ο κύριος Σωτηράκης τις προηγούμενες διοικήσεις γιατί στη μία ήταν και ο ίδιος αντιδήμαρχος και η άλλη είναι σήμερα μια μεγάλη συνιστώσα της διοίκησης Μανδαλιανού; Ή ήθελε ο κύριος Σωτηράκης να μας προετοιμάσει για το γεγονός ότι το στάδιο και το κολυμβητήριο θα παραμείνουν κουφάρια και γι’ αυτό δεν θα φταίει ούτε η σημερινή διοίκηση; Γιατί αν για το ότι δεν θα ολοκληρωθούν το στάδιο και το κολυμβητήριο θα ευθύνεται η πολιτεία και όχι η διοίκηση του δήμου, τότε για το ότι δεν θα κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων θα φταίει η Υπηρεσία Ύδρευσης, για τη μη απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης θα φταίει η ΔΕΗ, για τη δυσοσμία θα φταίνε τα ΕΛΠΕ και ούτω καθεξής!!

Δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς διενέξεις έχει η πολιτεία με τους εργολάβους των έργων. Να φροντίσει ο δήμος να λύσει η πολιτεία αυτές οι διενέξεις, ώστε να ολοκληρωθούν το στάδιο και το κολυμβητήριο. Ο δήμος είναι υπόλογος απέναντι στους κατοίκους Κορδελιού και Ευόσμου για την ολοκλήρωση αυτών των έργων και ας σταματήσει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, στο κράτος δηλαδή, για την ολοκλήρωσή τους. Εάν το κράτος χρωστάει και δεν πληρώνει οφειλόμενα στους εργολάβους για τις προηγούμενες εργασίες τους, σκεφτείτε ότι είναι δούλεμα κανονικό πως έχει κάποια βούληση να ολοκληρώσει αυτά τα έργα. Εάν επίσης το κράτος χρωστάει και δεν πληρώνει γι’ αυτά τα δύο έργα ώστε να ολοκληρωθούν, δεν είχε καμιά δουλειά ο δήμαρχος και η διοίκησή του να συμμετέχουν σε κυβερνητικές φιέστες και να φωτογραφίζονται με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό.

Η διοίκηση δεν θα κριθεί από την ποσότητα των φωτογραφιών με κυβερνητικούς παράγοντες, τις οποίες θα μαζέψει μέχρι το τέλος της θητείας της. Η διοίκηση θα κριθεί από τα έργα που θα κάνει και δυστυχώς μας προβληματίζει πολύ η κουβέντα του κυρίου Σωτηράκη ότι για δυο μεγάλα έργα, που δεν έγιναν στο δήμο τα προηγούμενα χρόνια, δεν φταίνε οι προηγούμενες διοικήσεις. Καλά είναι, επίσης, αυτά τα περίεργα που θυμούνται να πουν αφού εκλεγούν, όπως αυτό που είπε ο κύριος Σωτηράκης, να τα λένε κατά την προεκλογική περίοδο και όχι τότε να τάζουν λαγούς με πετραχήλια!!

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ