Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ μύτη των κατοίκων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι υποκειμενική!

Η μύτη των κατοίκων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι υποκειμενική!

Στην τηλεδιάσκεψη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δυσοσμία την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων είπε και τα παρακάτω:

«Ζητάμε και τη συνδρομή της Περιφέρειας και το συχνότερο έλεγχο της Περιφέρειας. Ευχαριστούμε που ξεκίνησε το όλο αυτό σχέδιο μέτρησης. Ευχαριστούμε για τους σταθμούς που υπάρχουν και στο δήμο. Έχουμε μάθει ότι αυτοί μετράνε από τη Διεύθυνση του Περιβάλλοντος κυρίως πιο μεγάλους ρύπους, αλλά νομίζω τώρα τοποθετείται κι ένα πρόγραμμα ανίχνευσης μερκαπτανών σε δύο σταθμούς, το οποίο όμως δεν ενεργοποιήθηκε ακόμη σωστά. Παρακαλούμε να ενεργοποιηθεί για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όχι με τη μύτη μας, που είναι κάτι υποκειμενικό, αλλά με τις συγκεκριμένες μετρήσεις να αξιοποιήσουμε κατά πόσο υπάρχει βελτίωση του επιπέδου».

Προσέξτε τι είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου! Δεν ζήτησε να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα ανίχνευσης μερκαπτανών ώστε να αποδειχθεί πως δεν έχουν κάνει τα ΕΛΠΕ αυτά που θα έπρεπε να κάνουν προς την κατεύθυνση περιορισμού της δυσοσμίας. Ζητάει να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα ανίχνευσης μερκαπτανών προκειμένου να φανεί κατά πόσο υπάρχει βελτίωση του επιπέδου, γιατί η μύτη μας είναι ένα υποκειμενικό όργανο αντίληψης της δυσοσμίας! Οι λέξεις και ο τρόπος που τις χρησιμοποιεί ο δήμαρχος έχουν μεγάλη σημασία. Ο δήμαρχος δεν βλέπει τα πράγματα από τη σκοπιά της μύτης των κατοίκων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, γιατί τη μύτη τη θεωρεί υποκειμενική. Δηλαδή εάν οι μετρήσεις δείξουν καλά επίπεδα μερκαπτανών, τότε ο κύριος δήμαρχος θα είναι ευχαριστημένος κι ας βρωμάει κι ας ζέχνει έξω κι ας μην μπορεί ο κόσμος να ανοίξει τα πορτοπαράθυρά του κι ας μην μπορεί να απλώσει έξω τα ρούχα του;

Δεν τα είπε αυτά ο κύριος δήμαρχος όταν ζητούσε την ψήφο του κόσμου για να γίνει δήμαρχος. Δεν είπε ότι θα δώσει διορία στα ΕΛΠΕ να κάνουν ενέργειες περιορισμού της δυσοσμίας καθ’ όλη τη διοικητική του θητεία. Δεν είπε επίσης ότι θεωρεί τη μύτη των ανθρώπων υποκειμενικό όργανο αντίληψης της δυσοσμίας. Προφανώς η μύτη δεν μπορεί να μετρήσει μερκαπτάνες κι άλλες ουσίες, αλλά προφανώς ο δήμαρχος με τον τρόπο που δομεί τον λόγο του, δεν θέλει να μας πει αυτό. Οι κάτοικοι του δήμου τον ψήφισαν όμως και τον έκαναν δήμαρχο με συντριπτική πλειοψηφία τη δεύτερη Κυριακή, όχι για να τους πει ότι η μύτη τους είναι υποκειμενική και ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν σταθμοί μέτρησης και προγράμματα μέτρησης για να αποδείξουν την υποκειμενικότητα της μύτης τους. Τον ψήφισαν και τον έκαναν δήμαρχο για να πιέσει να δίνουν οι σταθμοί μέτρησης καθημερινά στοιχεία, που σήμερα δεν δίνουν, ώστε να ξέρουμε πόσο ρυπαίνεται η περιοχή κι όχι αν ρυπαίνεται, τον ψήφισαν και τον έκαναν δήμαρχο για να δώσει μάχες ώστε να μην ρυπαίνεται η περιοχή.

Όσον αφορά τα περί υποκειμενικότητας της μύτης των κατοίκων, θα πρέπει να ξέρει ο κύριος Μανδαλιανός ότι κανένας εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ δεν είπε έως σήμερα τέτοιο πράγμα και υποθέτουμε ότι δεν πρόκειται να πει. Αυτό που έλεγαν για πάρα πολλά χρόνια ήταν ότι η δυσοσμία δεν προερχόταν από αυτούς, μέχρι που διαπιστώθηκε ότι προερχόταν από αυτούς. Δεν είπαν ποτέ ότι η δυσοσμία θα πρέπει να μετρηθεί από σταθμούς μέτρησης γιατί οι μύτες των ανθρώπων είναι υποκειμενικά όργανα και μπορεί να μην είναι τόσο κακή όσο φαίνεται στην όσφρηση!

Κ. Τσ.

Τελικά η δυσοσμία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι μία παρεξήγηση!
https://agkidapress.gr/2020/11/28/%cf%84%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b4%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%cf%85%cf%8c%cf%83/https://agkidapress.gr/2020/11/27/%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%cf%80%ce%b5-%ce%b3/
Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου για το δημοτικό μαζικό τεστ κορονοϊού!!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ