Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜαθήματα διαχείρισης της φτώχειας από την Δημοτική Ενότητα του Ευόσμου

Μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας από την Δημοτική Ενότητα του Ευόσμου

Η Δημοτική Ενότητα Ευόσμου ξεκινάει από σήμερα διαδικτυακά μαθήματα στους δικαιούχους ΤΕΒΑ για το πώς θα διαχειριστούν τη φτώχεια και την πείνα τους. Οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ είναι όσοι παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και κάποια προϊόντα προκειμένου να επιβιώσουν. Η Δημοτική Ενότητα Ευόσμου θα τους μάθει πώς να διαχειρίζονται σωστά το πενιχρό εισόδημα  Αλληλεγγύης και τα λίγα αγαθά που τους δίνονται.

Υποθέτουμε πως θα τους μάθει πώς να επιβιώνουν στο κρύο χωρίς να ανάβουν θέρμανση, πώς να βάζουν λίγη οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα, πώς να τρώνε λιγότερο, πώς να ψωνίζουν τις προσφορές, πώς να κάνουν τα παιδιά τους να μην βλέπουν και να μην επιθυμούν αυτά που απολαμβάνουν τα άλλα παιδιά, πώς να κάνουν τα παιδιά τους να μην αισθάνονται τα Χριστούγεννα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα, πώς να ντύνονται με τα ξένα αποφόρια, πώς να ζούνε με αέρα κοπανιστό. Θα μπορούσε να τους μάθει και πώς να ψάχνουν στα σκουπίδια.

Η Δημοτική Ενότητα Ευόσμου θα πραγματοποιήσει τα μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βαφτίζοντάς τα «Συμβουλευτική στην Διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού». Οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ που διαθέτουν υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο μπορούν να πάρουν μέρος σ’ αυτά. Καλά είναι να τονιστεί σε όσους πάρουν μέρος στα μαθήματα πως δεν είναι δυνατόν να είσαι φτωχός αλλά να διαθέτεις υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δεν γνωρίζουμε αν θα δοθεί τίτλος σπουδών στη διαχείριση της φτώχειας! Καλά θα ήταν να δοθεί. Άλλο να είσαι απλά φτωχός και άλλο η φτώχεια σου να πιστοποιείται με πτυχίο!!

Βασίλης Κιμ.

«Ελπίζω η παρούσα δημοτική αρχή των άξιων να μην λησμονήσει να τιμήσει τον άξιο Τζιτζικώστα»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ