Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Χαίρετε, χαίρετε και οι εργαζόμενοι έχουν ζωές Όλγα»

«Χαίρετε, χαίρετε και οι εργαζόμενοι έχουν ζωές Όλγα»

Η «Αγκίδα» ζήτησε από τον γνωστό δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης Βασίλη Σαρρηγιαννίδη με εμπειρία στα ρεπορτάζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σχολιάσει τη δήλωση της Όλγας Αθανασιάδου «χαίρετε, χαίρετε, γιατί δεν υπέγραψα τις συμβάσεις». Ολόκληρη η τοποθέτηση του έχει ως εξής:

«Στην εποχή που διανύουμε, παρά την τεχνολογική εξέλιξη και την πρόοδο της επιστήμης, ακόμη δεν μπορούμε να προστατέψουμε τις κοινωνίες των ανθρώπων από πολιτικούς,  πολιτικά ηλίθιους και πολιτικά άσχετους με το αντικείμενο που υπηρετούν και που κρατάνε στα χέρια τους τύχες άλλων ανθρώπων. Αυτό σε γενική εκτίμηση.

Στην υπόθεση της ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ τώρα.

  1. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της προέδρου της δημοτικής επιχείρησης ‘Ολγας Αθανασιάδου, να διακατέχεται από το αίσθημα του φόβου και να φοβάται για τον εαυτούλη της και την περιουσία που απέκτησε. Αυτό όμως έπρεπε να το σκεφτεί πριν βάλει υποψηφιότητα και εκτεθεί στα κοινά και πριν εισπράξει τον πρώτο μισθό από την θέση που κατέχει, τον οποίο μισθό απολαμβάνει μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει. Η διοίκηση ενός δήμου δεν ενδείκνυνται για φιγούρες και μεγαλεία. Η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού-Ευόσμου, Δροσιά Δημητρίου, πολύ σωστά και πολύ ευγενικά τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.
  2. Στην υπογραφή της σύμβασης των εργαζομένων υπάρχει και ένας δήμαρχος που δίνει το οκ της υπογραφής, ο Κλεάνθης Μανδαλιανός (σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων) και σαφώς υπάρχει και νομικός σύμβουλος στον δήμο ο οποίος και θα έπρεπε να ενημερώσει αν η υπογραφή των συμβάσεων ενέχει κινδύνους. Αν ο νομικός σύμβουλος ενημέρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος, τότε έχουμε απέναντι μας ένα ήρωα, τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Κοντσίδη και μία παράταξη, του κ. Καμαρινού “Ξεκινάμε από την Αρχή”, που εκπροσωπεί και μάχεται για τα συμφέροντα των πολιτών.
  3. Υπάρχει μέγα ηθικό ζήτημα το οποίο ο ίδιος ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός οφείλει με τόλμη να το λύσει. Το ξήλωμα της εν λόγω δημοτικής του συμβούλου από την θέση που κατέχει, γιατί απλά τον έκανε ρεζίλι. Με μία κίνηση “η εξαφανισμένη Όλγα”, έσβησε με μονοκονδυλιά τα παχιά λόγια της “Νέας Πνοής” περί αγώνων για το καλό της κοινωνίας. Πέρασαν 4 ημέρες και ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο δήμαρχος, δεν έκανε ούτε μία δήλωση. Ίσως γιατί θαυμάζει την συνεργάτη του για τα ωραία κείμενα που αναρτά στα κοινωνικά δίκτυα με ένα φαιδρό τρόπο (χαίρετε, χαίρετε) απευθυνόμενη σε ανθρώπους ενός δήμου που έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, αλλά αυτή “βολεύτηκε” για τον αγώνα που έδωσε!!
  4. Προς ενημέρωση όλων: Στις 14 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3884 η “Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Νομού Θεσσαλονίκης με την επωνυμία ‘Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κορδελιού – Ευόσμου’ ΔΗ.ΚΕ.Κ.Π.Α.Κ.Ε.)” όπου ορίζεται ότι “το υπηρετούν προσωπικό του καταργούμενου Νομικού Προσώπου (με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου καθώς και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου ή Ορισμένου Χρόνου) καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με τον ίδιο κλάδο – ειδικότητα και την ίδια σχέση εργασίας. Ειδικότερα, μεταφέρονται στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου οι εξής υπάλληλοι…” και αναφέρει όλα τα ονόματα των υπαλλήλων.

ΥΓ: Στην περίπτωση της Όλγας Αθανασιάδου, “κάθεται” η χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας “Μια ζωή την έχουμε” όπου η πρωταγωνίστρια δεν θα είχε καμία ενοχή να πατήσει το κουμπί για να κερδίσει χιλιάδες λίρες, χωρίς να την ένοιαζε αν εκείνη την στιγμή θα χάνονταν στα βάθη της Κίνας χιλιάδες μανδαρίνοι. Το ερώτημα πλέον είναι: Υπάρχει εργαζόμενος που έχει εμπιστοσύνη σε αυτή την διοίκηση του δήμου; Να νιώθει σιγουριά για το αύριο του μετά τα τελευταία γεγονότα;»

*Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης. Ιστοσελίδα www.tvreporters.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ