Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕπίσκεψη Κεραμέως στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Επίσκεψη Κεραμέως στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Έκκληση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στην προσπάθεια εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, έθεσε στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου η Υπουργός στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αναφέρθηκε στον τιτάνιο αγώνα που δίνει η δημοτική αρχή προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας, σε μια επίπονη προσπάθεια να εξευρεθούν χώροι που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά, σε έναν δήμο που εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζει δραματικές ελλείψεις σχολικών κτιρίων και αιθουσών.

“Τα προβλήματα στην εφαρμογή του θεσμού της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι πολλά και ζητάμε τη συνδρομή σας για να βρεθεί άμεση λύση” τόνισε ο κ. Μανδαλιανός επισημαίνοντας πως λόγω των δραματικών ελλείψεων σε σχολικές αίθουσες, ο Δήμος εξάντλησε κάθε προσπάθεια για την ένταξη των περίπου 1.002 νηπίων και προνηπίων στις τάξεις της προσχολικής εκπαίδευσης. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ο Δήμος ελλείψει αιθουσών είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε προσωρινές λύσεις στέγασης μαθητών, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να τοποθετηθούν οι νέες υποδομές στους ενδεδειγμένους χώρους. “Ειδικότερα η μεταφορά των μαθητών στην περιοχή της Διαλογής, η οποία συνιστά στην παρούσα φάση τη μόνη εναλλακτική λύση για το διάστημα των  3 επόμενων μηνών,  πέραν των αντιδράσεων των γονέων, συναντά την πρόσθετη δυσκολία της μεταφοράς των παιδιών. Εμείς θέλουμε να αναλάβουμε αυτό το κόστος αλλά η ισχύουσα νομοθεσία είναι απαγορευτική. Είναι λοιπόν ανάγκη να συνδράμετε άμεσα στην επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Καλωσορίζοντας την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το οποίο αποτελεί σχολείο πρότυπο για τη δημόσια εκπαίδευση στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος έσπευσε να αναφερθεί στα προβλήματα που ταλανίζουν τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα, με αίθουσες σε υπόγεια και άλλους χώρους που καλούνται να φιλοξενήσουν τους μαθητές, μια εικόνα που δυστυχώς δεν τιμά κανέναν. “Πρέπει να θέσετε τον Δήμο μας σε προτεραιότητα, είναι ανάγκη να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα” τόνισε ο κ. Μανδαλιανός.

Η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Φροσύνη και τους Βουλευτές Θεσσαλονίκης Στράτο Σιμόπουλο και Έλενα Ράπτη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και να ξεναγηθεί στους χώρους του σχολείου.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της εξέφρασε την πλήρη στήριξη και υποστήριξη του Υπουργείου στα σχολεία, ώστε υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, να λειτουργήσουν με ευρυθμία και χωρίς προβλήματα.

Η κ. Κεραμέως εξέφρασε τον θαυμασμό και την ικανοποίησή της για τη λειτουργία του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, τόνισε πως το Υπουργείο θα ενισχύσει περισσότερο τον θεσμό, ενώ ανακοίνωσε πως θα εκδοθεί πρόσκληση ώστε κάθε σχολείο που το επιθυμεί να μετατραπεί σε Πειραματικό. Ειδική αναφορά έκανε στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές, τονίζοντας πως αποτελεί ό,τι πιο πολύτιμο για την προστασία τους εαυτού μας και των άλλων.  Κάλεσε δε  τους εκπαιδευτικούς να συνδράμουν στην εκπαίδευση των μαθητών, ώστε να γίνει αντιληπτό στα παιδιά η σημασία του μέτρου στην υγεία και την ασφάλειά τους.

Δελτίο Τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ