Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑπαράδεκτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη Φιλαρμονική Κορδελιού Ευόσμου!

Απαράδεκτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη Φιλαρμονική Κορδελιού Ευόσμου!

Κρίμα που κάποιοι της διοίκησης του δήμου καμαρώνουν για τη σχέση τους με τον Πολιτισμό. Κρίμα γιατί με τη χθεσινή τους στάση δείχνουν ότι αν μη τι άλλο δεν σέβονται τον Πολιτισμό. Με τον Πολιτισμό όποιος έχει σχέση δεν συμμετέχει σε παρατάξεις που βάζουν τους μουσικούς της Φιλαρμονικής να πληρώσουν συνδρομή για την εκτέλεση υπηρεσίας. Η Φιλαρμονική του δήμου είναι η εικόνα του δήμου. Η Φιλαρμονική του δήμου πηγαίνει στις εθνικές τελετές, στις θρησκευτικές τελετές -που στο δήμο μας είναι πάρα πολλές-, ψυχαγωγεί τον κόσμο ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις δυνατότητές της. Καμαρώνουμε ότι είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βορείου Ελλάδας και η Φιλαρμονική του δήμου μας είναι ένα μαύρο χάλι χωρίς μόνιμο αρχιμουσικό. Αντί να βάλουμε τις βάσεις ώστε να έχουμε μια Φιλαρμονική αντάξια του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βορείου Ελλάδας, χθες το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τα μέλη της Φιλαρμονικής να πληρώνουν 30 ευρώ το μήνα! Ποιο παιδί θα πάει να εκτελέσει υπηρεσία πληρώνοντας 30 ευρώ;! Απαράδεκτα και ανήκουστα πράγματα που θέτουν τις βάσεις για την ολοκληρωτική διάλυση της Φιλαρμονικής.

Ποιος φταίει για την πρωτοφανή αυτή απόφαση; Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, στην οποία ανήκει η Φιλαρμονική; Όχι βέβαια. Ο άνθρωπος είναι λογιστής και προφανώς δεν έχει καμία ιδέα ούτε και θέλει να αποκτήσει σχετικά με το τι είναι η Φιλαρμονική και τι ρόλο παίζει σ’ έναν δήμο. Όμως η διοίκηση και κάποιοι από αυτήν ακόμα περισσότερο, γνωρίζουν κι όμως ψήφισαν να πληρώνουν συνδρομή στο δήμο οι εκτελεστές της Φιλαρμονικής. Να πληρώνουν συνδρομή ένστολοι, άνθρωποι που δεν φοράνε καρναβαλική στολή για να κάνουν τους παλιάτσους, αλλά φοράνε στολή για να εκπροσωπήσουν τον δήμο, για να τιμήσουν τον δήμο, για να υπηρετήσουν τον δήμο και τους δημότες. Πραγματικά μας ανατριχιάζει το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ψήφισε να πληρώνουν οι ένστολοι που κάνουν την έπαρση της σημαίας. Όπως δεν χρεώνει το κράτος τους Ευέλπιδες γιατί τους μαθαίνει την τέχνη του πολέμου αλλά ίσα ίσα τους πληρώνει για να υπηρετήσουν την πατρίδα, έτσι και ο δήμος δεν χρεώνει τα μέλη της Φιλαρμονικής επειδή τους μαθαίνει μουσική για να υπηρετήσουν τον δήμο. Καλά που στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας δεν δόθηκε αρμοδιότητα να αποφασίζει και για τον Ελληνικό Στρατό, γιατί τότε πιθανότατα θα ψήφιζε να πληρώνει συνδρομή και το ένοπλο τμήμα που συμμετέχει στην έπαρση και στην υποστολή της Ελληνικής σημαίας. Επιβολή συνδρομής σε ένστολους μουσικούς που εξυπηρετούν εθνικές και θρησκευτικές γιορτές!

Είμαστε σίγουροι ότι ο δήμαρχος και κάποιοι από το δημοτικό συμβούλιο δεν αντιλήφθηκαν τι ψήφιζαν γιατί απλά δεν διάβασαν καλά την εισήγηση. Είμαστε σίγουροι ότι και κάποιοι από την αντιπολίτευση, που ψήφισαν αυτήν την κατάπτυστη πρόταση, δεν είδαν τη συνδρομή που επιβάλλεται στα μέλη της Φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, με δική του πρωτοβουλία, να φροντίσει να ανακληθεί με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αυτή η κατάπτυστη απόφαση και να δώσει εντολή να οργανωθεί σωστά η Φιλαρμονική του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βορείου Ελλάδος. Δεν γίνεται η Φιλαρμονική, η εικόνα του δήμου, να «πετιέται» σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη μουσική, ούτε με τον πολιτισμό. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος μεταξύ τους που να είναι μουσικός, που να πέρασε από Φιλαρμονική για να βάλει σειρά σ’ αυτήν την υπόθεση;

Η απόφαση που πάρθηκε για τη Φιλαρμονική δεν έχει να κάνει με πολιτικές εμμονές. Έχει να κάνει με την έλλειψη γνώσης. Πουθενά στον κόσμο, σε κανένα καθεστώς, δεν πληρώνουν άνθρωποι για να εκτελέσουν υπηρεσία. Τα μέλη της Φιλαρμονικής εκτελούν υπηρεσία, τα μέλη της Φιλαρμονικής υπηρετούν τον δήμο και τον δημότη. Ο χαρακτηρισμός των εκτελεστών της Φιλαρμονικής ως «ωφελούμενων» είναι προσβλητικός και απαράδεκτος. Τα μέλη της Φιλαρμονικής δεν ωφελούνται από κανέναν, αλλά ωφελούν γιατί εκτελούν υπηρεσία. Είναι υποχρέωση του δημάρχου να αποκαταστήσει αυτήν την βαρβαρότητα που συνέβη σε βάρος της Φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, να κάνει τη Φιλαρμονική προσωπική του υπόθεση και να την αναβαθμίσει χθες κι όχι αύριο.

Σ.Μ.

«Δεν θα εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από τους συμμετέχοντες στη Φιλαρμονική»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ