Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου με θέμα...

Σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου με θέμα τη λήψη απόφασης για την καύση στο ΤΙΤΑΝ

Το φλέγον θέμα της αδειοδότησης της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης στην Ευκαρπία, θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 20.00 στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57) και θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από το κανάλι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA).

Η συνεδρίαση  θα διεξαχθεί δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τις υπ΄ αρ. 18318/13-03-2020 και 163/29-05-2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, και περιλαμβάνει εισηγήσεις και τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων,  επιστημονικών φορέων και συλλογικοτήτων, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικών Συμβούλων, με στόχο την ανάδειξη όλων των απόψεων που αφορούν στην καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης RDF/SRF στην ευαίσθητη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις και ενέργειές του.

Υπενθυμίζεται ότι με την 149/20 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ενέκρινε ψήφισμα,  σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος μαζί με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την κοινωνία θα επιδιώξει τη μη εφαρμογή της καύσης στο ΤΙΤΑΝ, και θα διεκδικήσει την ενίσχυση των περιβαλλοντικών ελέγχων, ώστε να υπάρχει υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της υγείας των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος.

Νωρίτερα στις 18.30 θα προηγηθεί η 13η τακτική συνεδρίαση του σώματος με 16 θέματα ημερησίας διάταξης,  η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ