Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Δυσλειτουργία Κοινότητας Ευόσμου με υπαιτιότητα του Προέδρου Φωτιάδη Παναγιώτη»

«Δυσλειτουργία Κοινότητας Ευόσμου με υπαιτιότητα του Προέδρου Φωτιάδη Παναγιώτη»

Έγγραφο κατέθεσαν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου 7 σύμβουλοι τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου με το οποίο κάνουν λόγο για δυσλειτουργία της Κοινότητας Ευόσμου με υπαιτιότητα του Προέδρου της, κυρίου Φωτιάδη Παναγιώτη. Στο έγγραφο αυτό οι 7 σύμβουλοι κάνουν πολύ σοβαρές καταγγελίες αφού αναφέρουν πως δεν έχουν πάρει καμία επίσημη απάντηση στις προτάσεις που κάνουν εδώ και εννέα μήνες, ενώ ο κανονισμός λειτουργίας των Κοινοτήτων αναφέρει ρητά την εντός οκτώ ημερών υποχρέωση ενημέρωσης του δημάρχου και την εντός τριάντα ημερών αποδοχή ή όχι της πρότασης.

Οι επτά Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Ευόσμου αναφέρουν επίσης στο έγγραφό τους ότι αντιπροσωπεία των τριών παρατάξεων συναντήθηκε με τον δήμαρχο χωρίς να πάρει σαφή απάντηση για το αν είναι ενημερωμένος σχετικά με τις προτάσεις και τις επισημάνσεις που έχουν καταθέσει. Αναφέρουν ακόμα ότι ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου σε συνεχείς ερωτήσεις τους για τυχόν προβλήματα δημοτών απάντησε πως δεν υπάρχουν!

Οι επτά Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Ευόσμου κατηγορούν τον πρόεδρο της Κοινότητας πως έχει ορίσει το προσωπικό του e-mail ως μέσο επικοινωνίας με τους δημότες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει κάποιο πρόβλημα δημότη. Τον κατηγορούν επίσης ότι λειτουργεί αυτόνομα και ότι ενώ πάρθηκε απόφαση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευόσμου να δημιουργηθεί e-mail της Κοινότητας εκείνος αποφεύγει να την υλοποιήσει.

Σύμφωνα με το έγγραφο των επτά Κοινοτικών Συμβούλων, στις 22 Ιουνίου 2020 αποφασίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο της Κοινότητας η δημιουργία εγγράφου που θα επισημαίνει την επικινδυνότητα του χώρου άνωθεν της περιφερειακής οδού, στον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και που θα ζητάει τον καθαρισμό αυτού και άλλων παρόμοιων χώρων από χόρτα και ογκώδη αντικείμενα προκειμένου να μην εκδηλωθεί άλλη πυρκαγιά και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών. Το έγγραφο αυτό αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους, στους Δημοτικούς Συμβούλους, στον Περιφερειάρχη, στον Αντιπεριφερειάρχη, στην Πολιτική Προστασία και στον Εισαγγελέα. Το έγγραφο παρά την απόφαση δεν στάλθηκε στους Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και στην Πολιτική Προστασία, ενώ όσον αφορά τον Εισαγγελέα ο Πρόεδρος της Κοινότητας ενημέρωσε τους Κοινοτικούς Συμβούλους ότι αναμένει απάντηση από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου για το αν μπορεί η Κοινότητα να αποστείλει έγγραφο στον Εισαγγελέα!

Προφανώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου, αλλά και ο δήμαρχος θα πρέπει να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους απευθύνουν οι επτά Κοινοτικοί Σύμβουλοι τριών αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Ευόσμου.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ