Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο πάρκο της Μουσών κύριε Καϊτετζίδη βρίσκεται στον Εύοσμο…

Το πάρκο της Μουσών κύριε Καϊτετζίδη βρίσκεται στον Εύοσμο…

Επειδή ο κύριος Καϊτετζίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «flash 99,4» μίλησε για Ευοσμοκεντρισμό, θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε αν ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ξέρει κατά που πέφτει το πάρκο της Μουσών. Αν δεν ξέρει να τον πληροφορήσουμε ότι βρίσκεται στα σύνορα του Κορδελιού με τον Εύοσμο και είναι μια περιοχή που γύρω της κατοικούν χιλιάδες άνθρωποι. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στον Εύοσμο αν και απέχει μια ανάσα από το Κορδελιό.

Στην περιοχή αυτή υπάρχουν τρία δημοτικά σχολεία, ένα νηπιαγωγείο, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο. Στην περιοχή αυτή οι κάτοικοι βιώνουν τη δυσοσμία όπως τη βιώνουν και οι κάτοικοι του Κορδελιού, αλλά εκτός από αυτό ζούνε και δίπλα στους πυλώνες υψηλής τάσης και τα παιδιά τους κάνουν μάθημα στα σχολεία που βρίσκονται μια ανάσα από τους πυλώνες. Στην περιοχή αυτή εκτός από τη δυσοσμία έχουν και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Χρόνια ολόκληρα ο κόσμος της περιοχής εμπαίζεται ακούγοντας ότι οι πυλώνες θα φύγουν και οι γραμμές υψηλής τάσης θα υπογειοποιηθούν, αλλά κανένας τελικά δεν κουνάει τους πυλώνες από τη θέση τους. Την γνωρίζει αυτή την περιοχή ο κύριος Καϊτετζίδης; Είναι η μόνη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης μέσα από την οποία περνούν ακόμα πυλώνες υψηλής τάσης.

Εκτός από τα παραπάνω το πάρκο της Μουσών είναι ένα αφοδευτήριο σκύλων, το οποίο για πρώτη φορά εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού γέμισε με κόσμο και παιδιά και η διοίκηση του δήμου θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για να το αναβαθμίσει. Ο καλός κύριος Καϊτετζίδης διέκρινε Ευοσμοκεντρικότητα του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου πλην όμως η περιοχή του πάρκου της Μουσών βρίσκεται στον Εύοσμο.

Κάποιος όμως πρέπει να πληροφορήσει τον καλό κύριο Καϊτετζίδη ότι στον Εύοσμο βρισκόταν και ο χώρος άνωθεν της Περιφερειακής οδού στον οποίο επί πολλά χρόνια ο δήμος στοίβαζε κομμένα κλαδιά, τα οποία πήραν χθες φωτιά και έπνιξαν την περιοχή άνωθεν της περιφερειακής και τη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου στον καπνό, στη μπόχα και στη δυσοσμία. Σύννεφο καπνού κάλυψε αυτές τις περιοχές για πολλή ώρα και η κατάσταση ήταν αφόρητη. Όποιος έλλειπε από το σπίτι του και είχε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες, ανοίγοντας την πόρτα, όταν γύρισε, νόμισε ότι το σπίτι του πήρε φωτιά.

Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και σε περιοχές του Ελευθερίου Κορδελιού και σε περιοχές του Ευόσμου, αλλά γι’ αυτό δεν φταίει η Ευοσμοκεντρικότητα ή η Κορδελιοκεντρικότητα. Απόψεις περί κάποιας «κεντρικότητας» το μόνο που κάνουν είναι να πετούν την μπάλα στην εξέδρα, να καλλιεργούν τοπικισμούς που δεν συμφέρουν ούτε τους Κορδελιώτες ούτε τους Ευοσμίτες. Τα προβλήματά των Κορδελιωτών δεν πρόκειται να λυθούν με το «διαίρει» που επιχειρεί ο κύριος Καϊτετζίδης.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ