Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι Κορδελιώτες και οι Ευοσμίτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα

Οι Κορδελιώτες και οι Ευοσμίτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα

Δημοσίευμα κυκλοφόρησε σε διαδικτυακή εφημερίδα με βάση το οποίο το Κορδελιό υποβαθμίζεται συνειδητά έναντι του Ευόσμου από την ώρα που οι δύο πρώην δήμοι έγιναν ενιαίος δήμος. Η ιστοσελίδα επιτίθεται κατά της δημοτικής αρχής για συνειδητή υποβάθμιση του Κορδελιού έναντι του Ευόσμου, κατά της αντιπολίτευσης που τηρεί νεκρική σιγή απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση και κατά των εκλεγμένων της διοίκησης που προέρχονται από το Κορδελιό γιατί δεν κάνουν κάτι για να σταματήσει η κατρακύλα της περιοχής και αφήνουν την διοίκηση του δήμου να υποβαθμίζει συνέχεια το Κορδελιό και να μειώνεται η αξία της περιουσίας των Κορδελιωτών!

Ο συντάκτης του άρθρου δεν γνωρίζει ότι ο πρώτος δήμαρχος του ενιαίου δήμου Κορδελιού Ευόσμου ήταν ο Στάθης Λαφαζανίδης, ο οποίος ήταν δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού επί τρεις τετραετίες; Ο συντάκτης του άρθρου δεν γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη συνιστώσα της σημερινής διοίκησης του δήμου είναι πάλι αυτή του Στάθη Λαφαζανίδη; Τι λόγους είχε ο Στάθης Λαφαζανίδης να «ρίξει» το Ελευθέριο Κορδελιό έναντι του Ευόσμου; Κανέναν τέτοιο λόγο δεν είχε ο Λαφαζανίδης και βέβαια δεν έκανε τέτοιο πράγμα. Ούτε όμως η διοίκηση Σούλα έκανε κάτι τέτοιο. Ο συντάκτης του άρθρου γράφει διχαστικά πράγματα που δεν έχουν καμία βάση. Οι Κορδελιώτες με τους Ευοσμίτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Τα προβλήματα που έχουν είναι ενιαία, άλλα περισσότερα στη μία κοινότητα και άλλα περισσότερα στην άλλη. Διοίκηση και αντιπολίτευση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να κατηγορηθούν για πολλά πράγματα, αλλά όχι για μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ του Ευόσμου και κατά του Ελευθερίου Κορδελιού.

Το μόνο που έλλειπε σε δύο υποβαθμισμένες δημοτικές ενότητες είναι να τους χωρίσει ο τοπικισμός. Κορδελιώτες και Ευοσμίτες μαζί πρέπει να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και τους αξίζουν και δεν πρέπει να παρασυρθούν από φωνές που τους σπρώχνουν να έρθουν σε αντιπαράθεση. Μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της δυσοσμίας, το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών αιθουσών, το πρόβλημα της έλλειψης ελεύθερων χώρων, το πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χωρών, το πρόβλημα του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού που ρημάζουν ανολοκλήρωτα, το πρόβλημα των πυλώνων υψηλής τάσης που περνούν μέσα από τον δήμο και δίπλα από οικοδομές, πράγμα που δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλον δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Μια αντιπαράθεση μεταξύ των κατοίκων των δύο κοινοτήτων μόνο τους ίδιους δεν θα βόλευε. Θα βόλευε όμως διάφορους «καλοθελητές» ώστε να πάψουν οι Κορδελιώτες και οι Ευοσμίτες να ασχολούνται με τα πραγματικά τους προβλήματα και να αναγάγουν ο ένας τον άλλον σε εχθρό ανοίγοντας έναν πόλεμο από των οποίο οι ίδιοι θα έβγαιναν χαμένοι.

Κορδελιώτες και Ευοσμίτες δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» σε τέτοιες προβοκατόρικες οχλήσεις.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ