Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣε απαλλαγές από δημοτικά τέλη και τροφεία για επιχειρήσεις και νοικοκυριά προχωράει...

Σε απαλλαγές από δημοτικά τέλη και τροφεία για επιχειρήσεις και νοικοκυριά προχωράει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Κλεάνθης Μανδαλιανός: “Χρέος μας να στηρίξουμε τους στυλοβάτες της τοπικής μας κοινωνίας, ώστε να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα που προκάλεσε η πανδημία”

Την εφαρμογή έκτακτων οικονομικά ελαφρύνσεων για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών οι οποίες πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση που περνά η χώρα μας,  προωθεί η δημοτική αρχή Κορδελιού Ευόσμου.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των τοπικών εμπορικών συλλόγων του Δήμου,  ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός εξέφρασε την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προβλέποντας την πλήρη απαλλαγή τους από  δημοτικά τέλη κοινοχρήστων χώρων/τραπεζοκαθισμάτων, ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων καθώς και προστίμων για μη πληρωμένα δημοτικά τέλη /βεβαιωμένες οφειλές των επιχειρήσεων που πλήττονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Παράλληλα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προωθεί απαλλαγές καταβολής τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς,  καθώς και απαλλαγές καταβολής των συνδρομών στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

“Βρισκόμενοι ενώπιον μιας πρωτοφανούς στα χρονικά υγειονομικής κρίσης, αναλογιζόμαστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές το χρέος που έχουμε να σταθούμε στο πλευρό των τοπικών επιχειρηματιών και των εργαζόμενών τους που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την πανδημία. Προχωράμε λοιπόν σε μέτρα στήριξης και έκτακτης οικονομικής ελάφρυνσης, σε μια περίοδο που είναι ανάγκη να επιδείξουμε όλοι μας αλληλεγγύη και ενότητα, προκειμένου να  ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν αλώβητα τα αδιέξοδα που προκάλεσε η πανδημία” επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. Στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας όπως  τόνισε ο Δήμαρχος: “Υπάρχει η πρόθεση από τη μεριά του Δήμου να συνεργαστεί με  τοπικές επιχειρήσεις εστίασης για τυχόν περαιτέρω ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διανομή τροφίμων σε άπορους συνδημότες μας. Έτσι αμφίδρομα στηρίζουμε και αυτούς που έχουν ανάγκη και πολλούς επαγγελματίες που επλήγησαν από τα μέτρα της καραντίνας”.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ