Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠροβοκατόρικη η επίθεση του Κώστα Σωτηράκη στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ λέει ο...

Προβοκατόρικη η επίθεση του Κώστα Σωτηράκη στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ λέει ο Γραμματέας του Συλλόγου

Ο κύριος Γιώργος Τσαγγάρης, Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, σε δήλωση που απέστειλε στην «Αγκίδα» χαρακτηρίζει προβοκατόρικη τη δήλωση στην «Αγκίδα» του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Κώστα Σωτηράκη, σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου όσον αφορά τις παρεμβάσεις του προς τη διοίκηση του δήμου. Η δήλωση του κυρίου Τσαγγάρη είναι η παρακάτω:

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κ. Κώστας Σωτηράκης πιάστηκε από λέξεις της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξαπολύσει μια  προβοκατόρικη επίθεση κατά ενός συλλόγου που πάντα ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης των εργαζομένων και των κατοίκων των δήμων. Η επίθεση του κυρίου Σωτηράκη είναι σχεδιασμένα προβοκατόρικη γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι κι εγώ προσωπικά αλλά και η πρόεδρος του συλλόγου μας είχαμε συζητήσει με τον ίδιο και με τον δήμαρχο προτείνοντας λύσεις για όσα μας κατηγορεί. Οι προτάσεις μας είχαν όλες μοναδικό γνώμονα την προστασία της υγείας των συναδέλφων αλλά και των δημοτών, ως οφείλουμε.

Ο κύριος Σωτηράκης δε μας λέει στη δήλωσή του για το κύριο που ήταν η διανομή του ΤΕΒΑ, η οποία με βάση τον νόμο είναι τριήμερη και αφορά 1500 δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, πράγμα που σημαίνει 500(!) κάθε μέρα συν άλλους τόσους, τουλάχιστον, αν προσθέσεις τους συνοδούς που τους “καλούσαν”  δε συνάθροιση… Πέρα από κάθε λογική και μη λαμβάνοντας υπόψιν της τις οδηγίες του ΕΟΔΥ η διοίκηση  του δήμου ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει στην διανομή τροφίμων βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των δικαιούχων, των συνοδών και των συναδέλφων μας. Σε κανέναν άλλο δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει έγινε διανομή. Ο Σύλλογός μας με αίσθημα ευθύνης και με ευαισθησία – δεν την μονοπωλεί η διοίκηση- απέναντι στους δικαιούχους, πρότεινε η διανομή των τροφίμων να γίνει κατ’ οίκον, όπως γίνεται στον Δήμο Πατρέων αλλά και σε άλλους δήμους της χώρας, προς αποφυγήν του συνωστισμού. Πιστεύουμε ότι η παρέμβαση μας ήταν καθοριστική ώστε να αλλάζει γραμμή πλεύσης η διοίκηση. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση, η διανομή κατ’ οίκον ή με συγκεκριμένο αριθμό προσέλευσης δικαιούχων μετά από κάλεσμα. Πάντως λύση δεν είναι η μη διανομή.

Την Κυριακή 8 Μάρτη η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προχωρά μεταξύ άλλων και στο κλείσιμο των ΚΑΠΗ. Η ΠΝΠ φτάνει στην υπηρεσία στις 11 Μάρτη, προς άμεση εφαρμογή. Σε επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών μας είπαν ότι η σφράγιση των ΚΑΠΗ είναι πλήρης, χωρίς αστερίσκους. Οι δήμοι που συνεχίζουν τη συνταγογράφηση υλοποιούν την δράση στα δημοτικά ιατρεία, δομή που δεν έχει σχέση με τα ΚΑΠΗ και που δεν έχει ο δήμος.

Από τους έξι γιατρούς λοιπόν που έχουν τα ΚΑΠΗ με σύμβαση έργου, σήμερα εν υπηρεσία βρίσκεται  μόνο ένας, μία παθολόγος. Ο αντιδήμαρχος εσφαλμένα στη δήλωσή του αναφέρεται σε καρδιολόγο.  Η πρόεδρος του σωματείου σε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον κ. Σωτηράκη όσο και τον δήμαρχο και ενώ είχε προηγηθεί σύσκεψη εργαζομένων στην συγκεκριμένη δομή, πρότεινε για αποφυγή του συνωστισμού, οι ηλικιωμένοι να αφήνουν τα βιβλιάρια τους την μία μέρα και να πηγαίνουν την επόμενη να τα πάρουν. Από την διοίκηση ζητήσαμε «εντέλλεσθαι» για να αναλάβει ο δήμος την ευθύνη του ανοίγματος των ΚΑΠΗ και την ευθύνη της συνάθροισης, σε αντίθεση σ’ αυτά που ορίζουν η ΠΝΠ και ο ΕΟΔΥ. Αν γινόταν μια καταγγελία για καταστρατήγηση των οδηγιών -πράγμα που έγινε σε άλλους δήμους- ποιος θα έφερε την ευθύνη;; 

Η δε συνταγογράφηση προτείναμε να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και όταν ο αντιδήμαρχος πρότεινε να γίνει στο ΘΕΠΑΝ και στην Κολοκοτρώνη, το Σωματείο συμφώνησε. Η παραπάνω συμφωνία που για λόγους τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δεν προχώρησε και η διοίκηση του δήμου επέλεξε την μετακίνηση του προσωπικού των ΚΑΠΗ.

Παρ’ όλα αυτά τα ΚΑΠΗ δεν άνοιξαν (!)…ενώ τη Δευτερά 16 Μάρτη σε νέα συνάντηση που είχε το σωματείο με την διοίκηση, ο αντιδήμαρχος κ. Σωτηράκης μας ενημέρωσε ότι μεταφέρει την υλοποίηση της συνταγογράφησης στους εργαζομένους των ΚΑΠΗ, χάρη στους οποίους θα υλοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή με έδρα τα γραφεία του Νομικού Προσώπου ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ.

Έτσι έχουν τα γεγονότα.

Ως Σύλλογος απαιτούμε:

–              Την άμεση χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά σ όλους, ο γιατρός εργασίας να ελέγχει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα καθημερινά, θερμομετρηση κ.α. οποίος παρουσιάζει βήχα, πυρετό ..να φεύγει από την δουλειά κατευθείαν. Οι συνάδελφοι μας στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι ιδιαιτέρως καταπονημένοι από την εντατικοποίηση της εργασίας. 

–              Να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα  αιτήματα των δημοτών και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Οι υπηρεσίες να λειτουργούν με ασφάλεια και για τους συναδέλφους μας και για τους δημότες.

Σε καμιά περίπτωση ο Σύλλογός μας δεν αρνήθηκε τη μετακίνηση εργαζομένων για να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες. 

Σε τούτες τις πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο σταθερά δίπλα στους συναδέλφους και αλλά και στους δημότες.

Λαϊκισμό και φθηνό συνδικαλισμό κάνουν κάποιοι που ξημεροβραδιάζονται τεμπελιάζοντας στα δημαρχεία κάνοντας δημόσιες σχέσεις  με τις διοικήσεις και αυτοί δεν είμαστε εμείς κ. Σωτηράκη.

 Η διοίκηση αντί να κατηγορεί προβοκατόρικα ταξικούς συνδικαλιστές, ας μπει μπροστά όπως μπαίνουμε εμείς και  όχι  να σφυρίζει αδιάφορα για την δραματική, για την εγκληματική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας. Ας πάρει εδώ και τώρα πρωτοβουλία προκειμένου  να πιέσει την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της άμεσης στελέχωσής του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά τα εύσημα που έδωσε – και δίνει-ο κ. αντιδήμαρχος σ’ αυτούς που ταλαιπώρησαν, ταλαιπωρούν και θα ταλαιπωρούν τους συναδέλφους τους και τον δήμο για αρκετά ακόμα χρόνια με τις καταγγελίες τους, ουδέν σχόλιο. Την εξαγωγή συμπερασμάτων από τούτη την στάση του αντιδημάρχου την αφήνουμε στους συναδέλφους και τους δημότες.

Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει εδώ και χρόνια είναι ο ανήφορος, δε θα συρθούμε από κανέναν και για κανέναν λόγο σε κατηφορικούς ολισθηρούς δρόμους..

Τέλος από το βήμα που μας δίνετε θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να πούμε στους συναδέλφους μας ότι το σωματείο είναι ΕΔΩ.Το εργατικό ταξικό κίνημα δεν μπαίνει σε “καραντίνα” ούτε κατεβάζει ρολά λόγω κοροναϊού. Να επικοινωνούν με το σωματείο για οποιαδήποτε αυθαιρεσία από πλευρά των διοικήσεων, για οποιαδήποτε καταστρατήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, προκειμένου να επεμβαίνουμε άμεσα.

Με το μυαλό μας στους συναδέλφους μας υγειονομικούς, που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα κάτω από αντίξοες, ακραίες συνθήκες συνεχίζουμε.

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ