Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣκληρή απάντηση του αντιδημάρχου Κώστα Σωτηράκη στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ

Σκληρή απάντηση του αντιδημάρχου Κώστα Σωτηράκη στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ

Την παρακάτω σκληρή απάντηση με δήλωσή του στην «Αγκίδα» έδωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης:

«Διάβασα την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και ένιωσα πολύ άσχημα με αυτό το κείμενο σε τέτοιες συνθήκες πανδημίας, σε τέτοιες συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Ο Σύλλογος ζήτησε από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου να σταματήσει τη συνταγογράφηση φαρμάκων στα ΚΑΠΗ για τους ηλικιωμένους, μια διαδικασία που πρέπει να ξέρετε ότι διαρκεί μόνο 4 ώρες την εβδομάδα σε κάθε ΚΑΠΗ. Δύο ώρες συνταγογραφεί ένας καρδιολόγος και δύο ώρες ένας παθολόγος. Τη στιγμή που η συνταγογράφηση στους άλλους δήμους γίνεται κανονικά, ο Σύλλογος παρενέβη για να σταματήσει η συνταγογράφηση μόνο στο δικό μας δήμο για μικροπολιτικούς και μικροσυνδικαλιστικούς λόγους. Σε τέτοιες στιγμές, πρωτοφανείς για την ανθρωπότητα, ο Σύλλογος αντί να είναι στην πρώτη γραμμή για να αποφορτίσει τις υπόλοιπες δομές Υγείας, δημιουργεί καταστάσεις για να στείλει όλους αυτούς τους ηλικιωμένους να επιβαρύνουν κι άλλο τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ευόσμου και των υπόλοιπων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Πολλοί μάλιστα από αυτούς τους ηλικιωμένους δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν εύκολα, γιατί δεν έχουν κοντά τους τα παιδιά τους.

Και ρωτάω εγώ γιατί να μην αρνηθούν και στο Κέντρο Υγείας και στα Νοσοκομεία να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο και να τα κλείσουμε κι εκείνα λόγω κοροναϊού; Έτσι καταλαβαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης τον συνδικαλισμό; Έφτασε ο Σύλλογος να ζητάει «εντέλλεσθαι» για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ενώ δεν έκανε τέτοιο πράγμα σε κανέναν άλλο δήμο. Προφανώς είχαν πληροφορίες ότι άμα κολλούσαν το «εντέλλεσθαι» στην πλάτη τους δεν θα τους χτυπούσε ο κοροναϊός. Ζητάει ο Σύλλογος να μείνουν ερμητικά κλειστά τα ΚΑΠΗ, οι υπάλληλοι να είναι μέσα και να μην γίνεται η συνταγογράφηση για τους ηλικιωμένους. Γι’ αυτήν την απαίτηση επικαλούνται τον νόμο που λέει ότι τα ΚΑΠΗ πρέπει να μείνουν κλειστά. Όταν τους προτείναμε να γίνεται η συνταγογράφηση σε άλλες αίθουσες μας απάντησαν ότι αυτές δεν είναι ασφαλείς και αντιπρότειναν να δίνουν οι φαρμακοποιοί στους παππούδες, επειδή τους γνωρίζουν, τα φάρμακα και να γίνει η συνταγογράφηση μετά το τέλος της κρίσης του κοροναϊού! Μπορείτε να διανοηθείτε ότι αυτά είναι προτάσεις Συλλόγου Εργαζομένων;

Όταν μετακινήσαμε υπαλληλικό προσωπικό με βάση τις ανάγκες της έκτακτης κατάστασης, αντί να βρεθούν οι συνδικαλιστές στην πρώτη γραμμή και να ζητήσουν να πάνε εκεί που υπήρχε ανάγκη εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού σε ευπαθείς ομάδες και γονείς, άρχισαν να ζητούν όσοι δούλευαν εξάωρο στην κανονική τους υπηρεσία, να δουλεύουν επίσης εξάωρο στην υπηρεσία που μετακινήθηκαν και που είναι οκτάωρη, πράγμα που βέβαια δεν δέχτηκα γιατί δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Διαβάζω στην ανακοίνωση του Συλλόγου για «αλλότρια» καθήκοντα. Φαντάζεστε σε τέτοιες συνθήκες έκτακτης ανάγκης πενήντα υπαλλήλους στους παιδικούς σταθμούς και άλλους πόσους στα ΚΑΠΗ να κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό του δήμου να πνίγεται;

Ζητάνε να σταματήσει η είσοδος των πολιτών στις υπηρεσίες του δήμου. Είναι δυνατόν να σταματήσει η είσοδος πολιτών στις υπηρεσίες; Παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα αλλά δεν γίνεται να σταματήσει η είσοδος των πολιτών. Όσες συναλλαγές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, όσες συναλλαγές μπορούν να γίνουν αργότερα, να γίνουν έτσι. Αλλά γίνεται ο Σύλλογος να ζητάει ουσιαστικά να παραλύσει η ζωή στον δήμο; Γίνεται δηλαδή να μην παρέχουμε στον δημότη ένα έγγραφο που για εκείνον είναι πάρα πολύ σοβαρό είτε είναι για θάνατο, είτε είναι για γάμο, είτε είναι για βάφτιση, είτε για οτιδήποτε άλλο;

Εμείς θα κρατήσουμε ανοιχτό τον δήμο. Μαζί με τον δήμαρχο έχουμε γυρίσει όλες τις υπηρεσίες. Είμαστε εκεί από τα ξημερώματα. Αυτό κάναμε και το Σαββατοκύριακο και δεν πρόκειται να κλείσουμε τον δήμο. Ο δήμος θα είναι ανοιχτός και με τις απαραίτητες προφυλάξεις θα εξυπηρετεί τους πολίτες.

Εμείς σαν διοίκηση αποδείξαμε ότι είμαστε παρόντες και για να εξυπηρετήσουμε τους δημότες το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ο Σύλλογος κι όχι να κάνει φθηνό συνδικαλισμό. Ευτυχώς δεν είναι συνδικαλιστές οι συγκεκριμένοι στα νοσοκομεία γιατί θα ζητούσαν να κλείσουν και τα νοσοκομεία.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που λέει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος στον δήμο, εμείς είμαστε έτοιμοι να τους δεχτούμε για να επιλύσουμε ζητήματα των εργαζομένων ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σκοπός μας δεν είναι ούτε να εξαντλήσουμε, ούτε να εξοντώσουμε τους εργαζομένους. Σκοπός μας είναι να συνεργαστούμε με τους εργαζόμενους για να είμαστε κοντά στον κάτοικο του δήμου σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου τη μόνη παρέμβαση που έκανε και το μόνο που μας ζήτησε ήταν μέσα ατομικής προστασίας και καθαριότητας για τους εργαζόμενους και είχε δίκιο. Τα μέσα διατέθηκαν τη Δευτέρα. Υπάρχει βέβαια μικρός αριθμός μασκών αλλά θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε και αυτό.

Δηλώνω ότι ως διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν πρόκειται να φοβηθούμε τέτοιες ανακοινώσεις και ούτε πρόκειται να κατευθυνθούμε από αυτές, οι οποίες ενώ σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές θα έπρεπε να παροτρύνουν τους υπαλλήλους να είναι δίπλα στον κόσμο, τούς προτρέπουν να κλειστούν στα γραφεία τους».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ