Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ εισαγγελέας επέτρεψε να πεταχτεί το ολοκαίνουργιο JCB…

Ο εισαγγελέας επέτρεψε να πεταχτεί το ολοκαίνουργιο JCB…

Τελικά ο εισαγγελέας πριν από λίγες ημέρες επέτρεψε να πεταχτεί το ολοκαίνουργιο JCB, το οποίο προσπάθησαν να κλέψουν ο τότε διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Σωτήρης Παπανικολάου, μαζί με άλλους υπαλλήλους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Τότε κάποιοι «καλοθελητές» οργάνωσαν επιχείρηση και οι υπάλληλοι του δήμου συνελήφθησαν γιατί προσπαθούσαν να κλέψουν ένα ολοκαίνουργιο σκαπτικό μηχάνημα. Η επιχείρηση δεν τελείωσε με τη σύλληψη των κλεφτών, αλλά συνεχίστηκε και δημοσιογραφικά με ρεπορτάζ που έδειχναν σε φωτογραφία το ολοκαίνουργιο JCB, το οποίο ο Παπανικολάου και οι υπόλοιποι έκοψαν σε κομμάτια και πουλούσαν για παλιοσίδερα.

Ο εισαγγελέας τότε έστειλε πολύ γρήγορα την υπόθεση στο αρχείο γιατί JCB ολοκαίνουργιο δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε καν JCB. Ήταν ένας χορντάς, ήταν παλιοσίδερα τα οποία δεν ανήκαν στο δήμο. Ήταν ένα παλιό μηχάνημα το οποίο ο δήμος το είχε μαζέψει από ένα οικόπεδο και επειδή ακριβώς το είχε μαζέψει ως εγκαταλελειμμένο, δεν μπορούσε να το αποσύρει με την κανονική διαδικασία. Η αδυναμία επίσης τήρησης της διαδικασίας εκποίησής του ως άχρηστου υλικού προσέκρουε στο γεγονός του μη ορισμού και λειτουργίας σχετικής επιτροπής. Γι’ αυτό  ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε να το πετάξει προκειμένου να μην καταλαμβάνει χώρο στο εργοτάξιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Ο δήμος όμως, που αποφάσισε να ξεφορτωθεί από το εργοτάξιό του τα παλιοσίδερα, σκέφτηκε χωρίς τους καταγγέλλοντες, οι οποίοι κατήγγειλαν την εξαΰλωση της περιουσίας του δήμου. Παρ’ όλο που ο εισαγγελέας έστελνε την υπόθεση στο αρχείο γιατί ήταν γελοία, καταγγέλλοντες την επανέφεραν για να κρατούν ζεστό το κλίμα των καταγγελιών. Μαζί με το ζεστό κλίμα των καταγγελιών συντηρούνταν και ο χορντάς στο εργοτάξιο του δήμου. Πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας αποδέσμευσε τον χορντά, τον οποίον οι καταγγέλλοντες παρουσίασαν ως κανονικό JCB ιδιοκτησίας του δήμου κι έτσι δεσμεύτηκε και παρέμεινε στο εργοτάξιο του δήμου μήπως βρεθεί κανένας ειδικός να δει τα παλιοσίδερο ως σκαπτικό μηχάνημα του κουτιού. Μετά την αποδέσμευση του χορντά από τον εισαγγελέα, του οποίου η αξία εκτιμήθηκε στα 153 ευρώ, μπορεί να πεταχτεί, ίσως κιόλας να έχει πεταχτεί ήδη.

Μαζί με τον χορτά που πετάχτηκε ή θα πεταχτεί στα σκουπίδια, πετιέται στα σκουπίδια άλλη μια συκοφαντία σε βάρος των υπαλλήλων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Δυστυχώς όμως η οσμή από τη βρωμιά της συκοφαντίας παραμένει στην  περιρρέουσα ατμόσφαιρα του δήμου και συνεχίζει να προσβάλει τους ανθρώπους που υπέστησαν τον διασυρμό.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Κατέρρευσε η υπόθεση σε βάρος του πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου
Οι «ταχυδακτυλουργοί» του Ευόσμου και ο Ουμπέρτο Έκο…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ