Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητισμόςΑιχμηρά ΑθλητικάΑυτό που δεν μας έδειξε η NOVA στο οφσάιντ του Σουντανί…

Αυτό που δεν μας έδειξε η NOVA στο οφσάιντ του Σουντανί…

Έγινε σκοτωμός και φτάσαμε μέχρι και στην αποχή των διαιτητών από τη super league, διότι υπήρξε πέρα από τις φραστικές επιθέσεις και επίθεση με κροτίδα στο σπίτι του διαιτητή VAR του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός. Κατόπιν εορτής η NOVA τράβηξε μια γραμμή στα πόδια του τελευταίου παίχτη του Βόλου, για να μας πει ο Βαρούχας ότι ήταν καθαρό γκολ και ο Κάκος ότι ήταν οριακό γκολ. Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί με τα μέσα που διαθέτει η τηλεόραση δεν τραβήχτηκε και μια άλλη γραμμή από τον ώμο του παίχτη του Ολυμπιακού προς το έδαφος για να δούμε εάν τελικά το γκολ του παίχτη του Ολυμπιακού ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ. Φτάσαμε στο χάρακα, στο διαβήτη και στο μοιρογνωμόνιο για να βρούμε τα δίκια και τα άδικα του Ολυμπιακού. Φτάσαμε. Να τραβήξουν λοιπόν και τη γραμμή από τον ώμο του παίχτη του Ολυμπιακού προς το έδαφος, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, για να δούμε μήπως τελικά είχαν οριακό δίκιο οι διαιτητές και όχι οριακό δίκιο ο Ολυμπιακός και τζάμπα έγινε τόσος χαλασμός. Γιατί ο ώμος μετράει στο οφσάιντ. Το χέρι δεν μετράει. Να δούμε τελικά μήπως η παράγκα δεν είναι του ΠΑΟΚ, αλλά του Καραγκιόζη. Η Nova μπορεί, αν θέλει, να τραβήξει αυτήν τη ριμάδα τη γραμμή να τη δούμε για να μην χρειάζεται να ακούσουμε ούτε τον Βαρούχα, αλλά ούτε και τον Κάκο.

Αλέκος Χαπ.

ΥΓ1. Θα βγάλουμε τα μοιρογνωμόνια για να βρούμε τα δίκια του Ολυμπιακού γιατί έγινε τόσος χαμός από όλους, όσος δεν είχε γίνει ποτέ όταν με γυμνό μάτι μπορούσε να δει κανείς αυτά που σφύριζαν οι διαιτητές υπέρ του Ολυμπιακού.

ΥΓ2. Όσοι μεγαλύτεροι στην ηλικία, όπως ο Βαρούχας για παράδειγμα, βλέπουν ξεκάθαρο γκολ του Ολυμπιακού στο VAR χωρίς να δικαιολογήσουν καθόλου τον διαιτητή για μια τόσο οριακή φάση, αφήνοντας τον κάθε καρνάβαλο να μιλάει για παράγκα, ας μας πουν αν στο παιχνίδι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και του Βελγίου το 1986 είχαν δει κάποια παράγκα της FIFA.

ΥΓ3. Ο διαιτητής, όταν είδε τη φάση στο VAR και αποφάσισε, δεν είχε ούτε γραμμή στα πόδια των παιχτών, πολύ περισσότερο δεν είχε γραμμή από τον ώμο του παίχτη του Ολυμπιακού προς την γραμμή στα πόδια των παιχτών…

ΥΓ4. Προς τον διαπρεπή επιστήμονα νομικό ποδοσφαιρολόγο Αλέξη Κούγια: Ο διαιτητής θα ήταν υπόλογος για αλλοίωση αποτελέσματος εάν η τηλεόραση του έδειχνε με γραμμές, όπως στην Αγγλία, ξεκάθαρα ένα τόσο οριακό γκολ κι εκείνος το ακύρωνε. Τις άλλες Κουγιολογίες που φτάνουν μέχρι και στη δικαιολόγηση του αυτοφώρου εξαιτίας μήνυσης για δωροδοκία του διαιτητή δεν τις σχολιάζουμε καθόλου. Ο μόνος δικηγόρος σ’ ολόκληρη την Ελλάδα που θα μπορούσε να τις πει είναι ο Κούγιας και ίσως ο δικηγόρος του Ολυμπιακού και γι’ αυτό δεν είμαστε τόσο σίγουροι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ