Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣε νέα εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού εισέρχεται ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Σε νέα εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού εισέρχεται ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Έξυπνες” και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες σε όλο το φάσμα των  πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου – από την αναβάθμιση και την επέκταση της διαδικτυακής πύλης, την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων,  την ηλεκτρονική υποβολή και διαχείριση των αιτημάτων των δημοτών, τη βελτίωση της ποιότητας και την ασφάλεια των υπαρχόντων ελεύθερων ασυρμάτων πρόσβασης στο διαδίκτυο – αποκτά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, μετά την ένταξή του στην πράξη «Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ασύρματων δικτύων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου»  του Ε. Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 145.046,40€, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από 1/6/2020 έως 30/11/2020, ο Δήμος περνά στη νέα ψηφιακή εποχή, παρέχοντας πλήρως αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες, με επίκεντρο τη μείωση της γραφειοκρατίας, την καλύτερη ενημέρωση πολιτών – επιχειρήσεων και την επέκταση υπαρχόντων σημείων ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

 “Με την αξιοποίηση και χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, το όραμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έρχεται να συνδράμει στην επίτευξη του στόχου για τον εκσυγχρονισμό του δήμου μας, για την αύξηση της διαφάνειας και για την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως με την ένταξη του δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτυγχάνεται η μετάβαση του Δήμου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, στόχος που αποτελεί ζητούμενο και προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Το ψηφιακό πακέτο με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνει:

 – Εκσυγχρονισμός, ανασχεδιασμός και επέκταση του υπάρχοντος πληροφοριακού τμήματος της κεντρικής πύλης του Δήμου για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

 – Πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων εντός και εκτός του Δήμου.

 – Πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων και προτάσεων πολιτών. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον από το κινητό, tablet, ή Η/Υ να υποβάλλουν αιτήματα και προτάσεις προς το Δήμο, να δουν αιτήματα και προτάσεις άλλων πολιτών και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά αυτών, να σχολιάσουν, να δουν την κατάσταση υλοποίησης των αιτημάτων τους κλπ.

 – Αναβάθμιση και επέκταση υπαρχόντων σημείων ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στο Δήμο.

 – Αναβάθμιση της ασφάλειας δικτύου δύο κτιρίων του Δήμου με την εγκατάσταση συστημάτων Firewall και νέων Ethernet Switches.

Η Πράξη «Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ασύρματων δικτύων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» με τίτλο «Διαλειτουργικότητα Πληροφοριακών Συστημάτων Δήμων και Χωρικά Ενεργοποιημένοι Μηχανισμοί Εύρεσης/Διάθεσης Δεδομένων» και στην εγκεκριμένη «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης» (ΟΧΕ ΣΒΑΑ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ