Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο «Κόκκινο Ποτάμι» πλημμύρισε τον Εύοσμο!

Το «Κόκκινο Ποτάμι» πλημμύρισε τον Εύοσμο!

Τι μπορεί να σκεφτείς για να γράψεις ότι το «Κόκκινο Ποτάμι» πλημμύρισε τον Εύοσμο, βάζοντάς το μάλιστα ως τίτλο;! Πέρασε από τον Εύοσμο ο Έρμος ποταμός;! Ο Έρμος (Τουρκικά Gediz Nehri) είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Δυτικής Τουρκίας που εκβάλει στο Αιγαίο. Πηγάζει από τα όρη Μουράτ στην περιοχή της Κιουτάχειας και εκβάλει στο Αιγαίο βόρεια της Σμύρνης. Ο Έρμος χαρακτηρίστηκε «Κόκκινο Ποτάμι» γιατί τα νερά του κοκκίνησαν από τους δολοφονημένους Έλληνες κατά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι το «Κόκκινο Ποτάμι» πλημμύρισε τον Εύοσμο και ψάχνουμε να βρούμε αν έγινε καμία σφαγή, καμία γενοκτονία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο. Πάει μετά το μυαλό μας ότι τίποτα κομμουνισταί ξεκίνησαν την κομμουνιστική επανάσταση από τον Εύοσμο και ο συγγραφέας του άρθρου αναφέρεται σ’ αυτούς, αλλά ούτε και ένοπλοι κομμουνισταί περιδιαβαίνουν τους δρόμους του Ευόσμου! Σκεφτόμαστε τελικά ότι μάλλον είναι ένα λεκτικό ατόπημα!

Και μη μας πει αυτός που έκανε το ατόπημα ότι ο τίτλος είναι μεταφορικός για να δηλώσει ότι οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς πλημμύρισαν τον Εύοσμο. Δεν υπάρχει μεταφορική σημασία σε τέτοια πράγματα. Γράφεις «οι συντελεστές της σειράς “Κόκκινο Ποτάμι” πλημμύρισαν τον Εύοσμο»! Το πλημμυρισμένο «Κόκκινο Ποτάμι» είναι άλλο πράγμα…

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ