Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤο ΝΑΤΟ βλέπει «κάποιες διαφωνίες» μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας και καλεί τις...

Το ΝΑΤΟ βλέπει «κάποιες διαφωνίες» μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας και καλεί τις δύο χώρες «να τα βρούν»!

«Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ερωτώμενος σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι το Σύμφωνο παραμένει παρατηρητής, καλώντας τα δύο μέλη του «να τα βρούν»!

«Και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο αξιόλογοι σύμμαχοι και οι δύο συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια» δήλωσε ο Στόλτενμπερκ, επιβεβαιώνοντας ότι η συμμαχία είναι παράγοντας αστάθειας, που τροφοδοτεί τις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, γιατί αυτό υπαγορεύουν οι γενικότεροι γεωπολιτικοί του σχεδιασμοί, βασικό στοιχείο των οποίων είναι η διατήρηση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟικό άρμα.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ανάμεσά τους και η «Καθημερινή», έσπευσε βέβαια να στηρίξει τον διάλογο, λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιες διαφωνίες και χαιρετίζω ότι υπάρχουν διμερείς επαφές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις διαφορές».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ παρουσίασε μάλιστα ως έναν από τους λόγους που έχει πετύχει η συμμαχία, το ότι «δεν συμμετέχουμε σε όλα τα δύσκολα θέματα που μας περιβάλλουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ