Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτον δήμο Αλθίρα της Βαλένθια ταξιδεύει το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του δήμου...

Στον δήμο Αλθίρα της Βαλένθια ταξιδεύει το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Πρωτοπόρο στην υλοποίηση προγραμμάτων για τους νέους της Ευρώπης, το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει σε μια ακόμη ευρωπαϊκή αποστολή, με στόχο την επιμόρφωση, την πληροφόρηση και την ανταλλαγή εμπειριών των εμπλεκόμενων διακρατικών οργανισμών και φορέων σε ζητήματα νέας γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης” του Erasmus+, στελέχη του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων  θα λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αλθίρας και  η Ισπανική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (IDEA), το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, στην Αλθίρα της Βαλένθια.

το σεμινάριο θα συμμετέχουν 11 χώρες της Ε.Ε., η Ελλάδα, η Ιταλία, η Σλοβακία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Δανία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία, με επικεφαλής την χώρα υποδοχής Ισπανία. Την εβδομάδα του σεμιναρίου οι χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν παρουσίαση της κοινότητάς τους και των δράσεων των κέντρων πληροφόρησης νέων, πολύ περισσότερο να παραθέσουν ιδέες για την ανάπτυξη και τη λειτουργικότητα του προγράμματος αλληλεγγύης.
Κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς δήμους και κοινότητες που συμμετέχουν ήδη στην Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) προκειμένου να βελτιωθεί η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (EuSC) λειτουργεί και έτσι ώστε να έχουμε μια ομαλότερη μετάβαση στη χρήση αυτού του νέου σώματος με την ανταλλαγή πόρων, ιδεών και εμπειριών.
Το ΚΠΝ του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου επιδιώκει μέσα από αυτές τις δράσεις τη δημιουργία διαπροσωπικών και διομαδικών σχέσεων με τα κράτη μέλη της Ε.Ε., σε ένα διαπολιτισμικό επίπεδο που αναγνωρίζει και αποδέχεται τις πολιτισμικές διαφορές των εθνών. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους σεμινάρια πρεσβεύει την αποφασιστικότητά του να ξεπεράσει τις αντιξοότητες των οικονομικών συνθηκών, με γνώμονα την καινοτομία και τις επιστημονικές προσεγγίσεις των εκπροσώπων του. Η ανάδειξη της συλλογικής ταυτότητας θα είναι το σημαντικότερο απόκτημα της συμμετοχής αυτής.
Πληροφορίες: Σοφία Γιαννουχίδου, υπεύθυνη  Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, τηλ. 2310703702.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ