Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνέντευξη της Δροσιάς Δημητρίου στην «Αγκίδα»

Συνέντευξη της Δροσιάς Δημητρίου στην «Αγκίδα»

Δημοσιεύουμε σήμερα ολόκληρη τη συνέντευξη της πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τη διοίκηση Σούλα, Δροσιάς Δημητρίου στην οποία χαρακτηρίζει διοικητικό «πολυεργαλείο» το Σωτήρη Μαγόπουλο, σχολιάζει τις γόνδολες του Λαφαζανίδη και του Σούλα, αναφέρεται στην ΕΔΕ με την οποία, κατά τον κύριο Καμαρινό, απείλησε ο κύριος Σούλας υπαλλήλους, σχολιάζει τα μνημόνια και δηλώνει πως η «Αγκίδα» θα έπρεπε να πάρει βραβείο Πούλιτζερ.

Αγκίδα: Για πρώτη φορά ήσασταν υποψήφια σε δημοτικές εκλογές το 2002. Από τότε θέσατε υποψηφιότητα σε όλες τις μάχες των δημοτικών εκλογών. Φέτος ήταν η πρώτη φορά όμως που τις παρακολουθήσατε χωρίς η ίδια να είστε υποψήφια; Πως είδατε τις εκλογές; Τι αίσθηση σας άφησαν;

Δημητρίου Δροσιά: Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πια πολιτικές. Έχουν γίνει πολύ προσωπικές. Στις εκλογές συμμετείχαν τόσο πολλοί άνθρωποι που η ψήφος διαχύθηκε ως επί το πλείστον χωρίς πολιτικά κριτήρια, αλλά με κριτήριο τη φιλία και τη συγγένεια. Πεντακόσιοι – εξακόσιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι διεκδίκησαν την ψήφο των δημοτών. Οι δημότες την πρώτη Κυριακή ψηφίζουν για να εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους και τη δεύτερη Κυριακή για να αναδείξουν δήμαρχο. Αυτό ακριβώς αποδεικνύεται και με τις 1.500 λιγότερες ψήφους που πήρε ο Καμαρινός τη δεύτερη Κυριακή σε σχέση με την πρώτη. Αυτοί οι 1.500 ψηφοφόροι έκαναν την πρώτη Κυριακή το καθήκον τους απέναντι στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που επέλεξαν και τη δεύτερη Κυριακή αποδεσμευμένοι, αφού ψήφιζαν για δήμαρχο, δεν ψήφισαν τον Καμαρινό κάνοντας πλέον μία πολιτική επιλογή.

Αγκίδα: Προσωπικά πως βιώσατε αυτές τις εκλογές ούσα εκτός ψηφοδελτίων;

Δημητρίου Δροσιά: Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα. Για καθαρά προσωπικούς λόγους έμεινα εκτός αυτής της μάχης. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα τη δημοτική μας ομάδα, την παράταξη του Πέτρου Σούλα, αλλά όπως ήδη σας είπα αυτές οι εκλογές ήταν τόσο προσωπικές που ήταν δύσκολο να πάρεις ψήφο εάν δεν ήσουν ο ίδιος υποψήφιος.

Αγκίδα: Ήταν κάτι που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σ’ αυτές τις εκλογές;

Δημητρίου Δροσιά: Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι μετεκλογικές δηλώσεις, όπως αυτή του κυρίου Καμαρινού, που είπε στη συνέντευξη στην οποία παραχώρησε στην «Αγκίδα» ότι σκοπός του ήταν να γκρεμίσει τον Σούλα κι όχι να γίνει ο ίδιος δήμαρχος. Ο Καμαρινός βέβαια με αυτή του τη δήλωση προσωπικά δεν έχει να χάσει τίποτα, αφού είναι ήδη μεγάλος σε ηλικία και σίγουρα στις επόμενες εκλογές δεν θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος γιατί πολύ απλά δεν θα μπορεί να προτείνει τον εαυτό του ως νέα λύση και φυσικά πλέον δεν θα μπορεί να πείσει κανέναν ότι την επόμενη φορά θα θέλει στ’ αλήθεια να γίνει δήμαρχος. Οι σύμβουλοί του όμως πραγματικά πιστεύω ότι σοκαρίστηκαν εξίσου μ’ εμένα με τη δήλωσή του αυτή, γιατί δεν κατήλθαν στις εκλογές για να γκρεμίσουν τον Σούλα αλλά γιατί ήθελαν διακαώς να διοικήσουν και είχαν και τα φόντα να διοικήσουν επειδή, ασχέτως αν διαφώνησα μαζί τους, κάποιοι από αυτούς διοίκησαν μαζί μας και ήταν εξαιρετικοί. Η δήλωση λοιπόν του Καμαρινού στην «Αγκίδα» ότι δεν ήθελε να γίνει δήμαρχος αλλά ήθελε να γκρεμίσει τον Σούλα από τη δημαρχία επαναλαμβάνω ότι για τον ίδιο δεν ήταν βλαπτική αφού ο ίδιος δεν έχει να χάσει τίποτα, άλλωστε και ο ίδιος έλεγε για την τωρινή του υποψηφιότητα ότι ήρθε αργά, αλλά για όσους κατήλθαν μαζί του, πολλοί εξ αυτών άξιοι να διοικήσουν, ήταν πολύ βλαπτική. Ο Καμαρινός με αυτή του τη δήλωση ομολόγησε ότι κορόιδεψε τον κόσμο, τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν για να τον εκλέξουν δήμαρχο. Ο Καμαρινός χτυπούσε πόρτες και έλεγε ότι μπορεί και θέλει να λύσει τα προβλήματα του δήμου. Δεν έλεγε ότι σκοπός του είναι να γκρεμίσει τον Σούλα. Ο Καμαρινός καλούσε τον κόσμο να μην ψηφίσει τον Μανδαλιανό γιατί είναι ανίκανος κι επικίνδυνος, από την άλλη ήθελε να γκρεμίσει τον Σούλα κι όχι να γίνει ο ίδιος δήμαρχος, στο δια ταύτα δηλαδή ήθελε να κάνει δήμαρχο τον Μανδαλιανό! Μια πολυπλοκότητα της σκέψης του Καμαρινού ακατανόητη απ’ όλους εμάς. Το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο οφείλει να απαντήσει ο κύριος Καμαρινός είναι αν τη δεύτερη Κυριακή κατέβηκε για να χάσει.

Αγκίδα: Εσείς πως θα αισθανόσασταν εάν θέτατε υποψηφιότητα με κάποιον που μετά το τέλος των εκλογών θα δήλωνε ότι δεν έθεσε υποψηφιότητα για να γίνει δήμαρχος, αλλά για να γκρεμίσει κάποιον άλλον;

Δημητρίου Δροσιά: Εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω πως πιστεύω πραγματικά ότι οι σύμβουλοι του κυρίου Καμαρινού σοκαρίστηκαν από τη δήλωσή του ότι δεν ήθελε να γίνει δήμαρχος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ήθελαν να γίνουν διοίκηση αυτοί οι άνθρωποι που έτρεξαν τόσο πολύ και με τόσο πάθος για να εκλεγούν. Οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν να διοικήσουν και μπορούσαν να διοικήσουν. Ο Καμαρινός είχε μία πολλή δυνατή παράταξη και το γεγονός ότι έχασε οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σ’ εκείνον. Οι σύμβουλοί του, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν «δυνατά χαρτιά» κι από άποψη πολιτικής εμβέλειας δηλαδή από τις ψήφους που παίρνουν κι από άποψη πολιτικής παρουσίας δηλαδή από τη δυνατότητά τους να ασκήσουν πολιτική. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι να ήξεραν ότι ο Καμαρινός δεν είχε πρόθεση να εκλεγεί δήμαρχος και να συμπορεύονταν μ αυτόν . Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Ο Καμαρινός κατάφερε να έχει την καλύτερη παράταξη με το χειρότερο υποψήφιο δήμαρχο. Ο κόσμος αυτό ακριβώς τιμώρησε τη δεύτερη Κυριακή. Την έπαρση και το γεγονός ότι ήταν γνωστός. Ο ίδιος ο κύριος Καμαρινός πρέπει να ξεκαθαρίσει αν τελικά ήθελε να γίνει δήμαρχος και έκανε την περίφημη αυτή  δήλωση για να μην παραδεχτεί τη συντριπτική προσωπική του ήττα ή αν πραγματικά δεν ήθελε να γίνει δήμαρχος. Ένα από τα δυο ισχύει. Ας πει μία φορά την αλήθεια. Ο Καμαρινός στον Εύοσμο έχει βίο και πολιτεία. Δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι και αυτό αποδείχτηκε. Ο κόσμος προτίμησε την απειρία και το άγνωστο, που μπορεί να είναι και επικίνδυνο, από το γνωστό. Προτίμησε τον κίνδυνο του αγνώστου από τη σίγουρη προσωπικότητα του Καμαρινού, η οποία είναι απόλυτα γνωστή και την καταδίκασε ξεκάθαρα με μεγάλο ποσοστό.

Αγκίδα: Η διάσπαση της παράταξής σας ξεκίνησε πολύ γρήγορα. Τι έφταιξε σ’ αυτό; Ο κύριος Σούλας μας είπε ότι υπήρχαν προβλήματα εσωστρέφειας, ο κύριος Καμαρινός μας είπε ότι η εσωστρέφεια είχε ονόματα τονίζοντας αυτό του κυρίου Σιταρίδη…

Δημητρίου Δροσιά: Τα γεγονότα τον διαψεύδουν  αφού ο κύριος Σιταρίδης έμεινε και πρόσφερε ενώ ο κύριος Καμαρινός έφυγε και έβλαψε…

Αγκίδα: Ο κύριος Καμαρινός συμπέρανε ότι όλα τα προβλήματα στην παράταξή σας ήταν αποτέλεσμα της ανικανότητας του δημάρχου Πέτρου Σούλα που δεν μπορούσε να βάλει τάξη και άφησε την κατάσταση να ξεφύγει. Η δική σας εκδοχή ποια είναι;

Δημητρίου Δροσιά: Ο κύριος Καμαρινός περιέγραψε όλη τη στάση και τη συμπεριφορά του στην επιστολή παραίτησής του, στην οποία έλεγε ότι ήθελε να συνδιοικεί με τον δήμαρχο και ο δήμαρχος δεν κράτησε τον λόγο του, που κατά τον κύριο Καμαρινό του έδωσε ότι θα συνδιοικούνε.

Αγκίδα: Εμάς ο κύριος Καμαρινός μας είπε ότι δεν ήθελε να συνδιοικήσει με τον κύριο Σούλα και ποτέ δε ζήτησε τέτοιο πράγμα.

Δημητρίου Δροσιά: Αυτά είναι παραμύθια. Αφού γράφει ότι ήθελε να συνδιοικήσει στην επιστολή της παραίτησής του. Το είπε ξεκάθαρα και στη δημοτική ομάδα. Η επιστολή είναι κατατεθειμένη με αριθμό πρωτοκόλλου.

Αγκίδα: Δηλαδή τι έφταιξε και διασπάστηκε η παράταξή σας;

Δημητρίου Δροσιά: Ο κύριος Καμαρινός ήταν πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου με δήμαρχο τον κύριο Αλεξανδρίδη και δεν μιλούσε με τον κύριο Αλεξανδρίδη, ήταν με την διοίκηση του κυρίου Χατζηβρέττα και το τελευταίο εξάμηνο δεν μιλούσε με τον κύριο Χατζηβρέττα. Αυτά τα λέει ο ίδιος. Ο κύριος Καμαρινός μιλάει απαξιωτικά για όλους τους δημάρχους με τους οποίους θήτευσε, λέγοντας ότι αυτός τους έκανε δημάρχους και στο τέλος τους έριξε ο ίδιος. Ο Καμαρινός ήθελε πάντα να έχει  τις εξουσίες του δημάρχου, αλλά όχι τις ευθύνες του δημάρχου. Ήθελε να γίνεται αυτό ακριβώς που ο ίδιος πρότεινε αλλά χωρίς   να αναλάβει   τις συνέπειες των πράξεών του. Ήθελε να παριστάνει τον δήμαρχο, αλλά χωρίς τις υποχρεώσεις που έχει ένας δήμαρχος. Ήθελε να επιβάλει το δικό του κι όταν είδε ότι ο Πέτρος Σούλας αντιστεκόταν στις διαθέσεις του ξεκίνησαν τα προβλήματα. Επί της ουσίας είπε να αλλάξουν οι αντιδημαρχίες. Ο κύριος Καμαρινός ζητούσε από τον δήμαρχο τα ονόματα των αντιδημάρχων για να τα συζητήσουν οι δυο τους. Τι ήθελε να κάνει ο κύριος Καμαρινός; Βλέποντας  π.χ. το όνομα της Δροσιάς Δημητρίου ως πρόταση του κυρίου Σούλα για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου θα πήγαινε και θα έλεγε στη Δροσιά Δημητρίου ότι «ο Σούλας θέλει να σε διώξει, αλλά εγώ θα σε κρατήσω στη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου». Ήθελε να αποφασίζουν μαζί για τους αντιδημάρχους και ο δήμαρχος δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Όποτε και να δημιουργήθηκε πρόβλημα εσωστρέφειας στην παράταξη η πηγή ήταν ο Καμαρινός, είτε γιατί θα μάλωνε με κάποιον αντιδήμαρχο και θα ήθελε να περάσει το δικό του, είτε γιατί θα πήγαινε με νταηλίκι και τσαμπουκά στον δήμαρχο να απαιτήσει πράγματα που δεν γινότανε.

Αγκίδα: Άρα κατά τη γνώμη σας το πρόβλημα της εσωστρέφειας δεν απέρρεε από τη στάση του κυρίου Σιταρίδη, όπως είπε ο κύριος Καμαρινός ή από τη στάση οποιουδήποτε άλλου.

Δημητρίου Δροσιά: Καλλιεργείτο πάντα από τον Καμαρινό ακόμα και τον πρώτο καιρό που ήταν αντιδήμαρχος. Ο κύριος Καμαρινός μόνο το πρώτο διάστημα έδωσε μία πίστωση χρόνου στον Σούλα κι όταν κατάλαβε ότι ο δήμαρχος δεν έχει σκοπό να γίνει υποχείριό του άρχισε να δημιουργεί προβλήματα και επαναλαμβάνω ότι ο Καμαρινός ήθελε να έχει τις εξουσίες του δημάρχου χωρίς να έχει τις ευθύνες του δημάρχου. Καταφέρεται τώρα κατά του Σιταρίδη γιατί τον διαδέχθηκε στην αντιδημαρχία και η σύγκριση του έργου και του ήθους είναι αναπόφευκτα εις βάρος του Καμαρινού.

Αγκίδα: Θα μπορούσε να γίνει κάτι για να σωθεί η κατάσταση στην παράταξή σας;

Δημητρίου Δροσιά: Εγώ όταν έφυγε ο Καμαρινός του είπα ότι «σου εύχομαι να έχεις στην παράταξή σου έναν Καμαρινό και να δω πώς θα τον διαχειριστείς». Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις τον καρκίνο μέσα στο σώμα σου και να πεις ότι θα περάσεις εύκολα. Ο Καμαρινός ήταν ένα πολιτικό καρκίνωμα στο συνδυασμό μας και νομίζω ότι θα ήταν ένα πολιτικό καρκίνωμα σε οποιονδήποτε συνδυασμό.

Αγκίδα: Όσον αφορά τον ΦΟΔΣΑ ο κύριος Καμαρινός ευθαρσώς είπε ότι πήρε την πρωτοβουλία να δεχτεί τον διορισμό του κυρίου Λαφαζανίδη ως Γενικού Γραμματέα του ΦΟΔΣΑ για το καλό της δικής σας παράταξης, αλλά χωρίς να την ενημερώσει.

Δημητρίου Δροσιά: Ο κύριος Καμαρινός όταν παραιτήθηκε από την παράταξη, παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις που είχε στο δήμο. Ξέχασε να παραιτηθεί όμως από τη θέση που είχε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για την οποία εμείς τον ψηφίσαμε κι εμείς τρέχαμε για την εκλογή του όλοι μαζί. Την θέση του στην ΠΕΔ ξέχασε ο κύριος Καμαρινός να τη συμπεριλάβει στις θέσεις από τις οποίες παραιτήθηκε όταν έφυγε από την παράταξη και από τις οποίες όφειλε να παραιτηθεί. Ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας προσέφερε στον Καμαρινό την θέση στην ΠΕΔ, παρ’ όλο που στην ΠΕΔ πηγαίνουν οι δήμαρχοι, μετά από την απαίτηση του Καμαρινού κι από τη διάθεση του δημάρχου να δείξει ότι δεν έχει καμιά ανάγκη καρεκλοθηρείας. Τη θέση αυτή κράτησε αντιδεοντολογικά ακόμα κι όταν παραιτήθηκε από την παράταξη. Σ’ αυτήν λοιπόν τη θέση, ανεξάρτητα ποια θα ήταν η τελική απόφαση του συνδυασμού, ο κύριος Καμαρινός όφειλε να ρωτά τον συνδυασμό για κρίσιμες αποφάσεις. Πραγματικά δεν θέλω να μπω στην ουσία του ζητήματος για το αν θα δεχόταν ή όχι η παράταξή μας τον κύριο Λαφαζανίδη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΦΟΔΣΑ. Το θέμα ήταν ότι για ένα κρίσιμο ζήτημα ο Καμαρινός δεν ενημέρωσε την παράταξη και χειροτέρεψε τη θέση του με τις δικαιολογίες που είπε στη συνέντευξή του στην «Αγκίδα». Γίνεται να έχεις επιλεγεί να υπηρετήσεις έναν τόσο σοβαρό θεσμό όπως είναι η ΠΕΔ και να λες ότι επέλεξες έναν άνθρωπο επειδή ήταν άνεργος και για να μην μπλέκεται στα πόδια σου; Αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτά τα πράγματα ζήτησε να διοικήσει το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βορείου Ελλάδος. Όσο για τα όσα είπε ο κύριος Καμαρινός σχετικά με το ότι δέχτηκε τον διορισμό του κυρίου Λαφαζανίδη στον ΦΟΔΣΑ για να τον ξεφορτωθεί, δεν ισχύει γιατί ο Λαφαζανίδης συνέχισε να είναι παρών στον δήμο και να ασχολείται με όσα ασχολούνταν. Αλλά δεν είναι αυτό το ουσιαστικό. Το ουσιαστικό είναι ότι δεν μπορείς να απευθύνεσαι σε κανέναν, ούτε στον πολιτικό σου αντίπαλο Λαφαζανίδη και να λες ότι ήταν ένας άνεργος που δεν είχε τι να κάνει και γι’ αυτό του έδωσα μια θεσούλα. Οι δημότες δεν σε εξέλεξαν για να τοποθετείς άνεργους πολιτικούς παράγοντες σε θέσεις κλειδιά. Σε εξέλεξαν για να τοποθετείς σε τέτοιες θέσεις ανθρώπους που μπορούν να αποδώσουν.

Αγκίδα: Ο κύριος Καμαρινός είπε πως ό,τι έκανε με τον διορισμό του κυρίου Λαφαζανίδη στον ΦΟΔΣΑ, το έκανε για το καλό της παράταξης.

Δημητρίου Δροσιά: Ο κύριος Καμαρινός δεν τοποθετήθηκε στην ΠΕΔ για να φροντίζει για το καλό της παράταξης, αλλά για το καλό των δημοτών. Εν πάση περιπτώσει αφού λέει ότι το έκανε για το καλό της παράταξης, γιατί δεν τη ρώτησε;

Αγκίδα: Χρειαζόσουν πριμοδότηση από οποιονδήποτε για να εκλεγείς;

Δημητρίου Δροσιά: Εκλέγομαι συνεχώς από το 2002. Υπήρξα και υποψήφια δήμαρχος σε μικρή ηλικία παίρνοντας το 23% των ψήφων χωρίς χρίσμα από κόμμα. Εν πάση περιπτώσει δεν θέλω να πέσω σ’ αυτό το επίπεδο. Ο Καμαρινός ισχυρίζεται ότι έχει εκλέξει δήμαρχο τον Αλεξανδρίδη, τον Σούλα, τον Χατζηβρέττα, εμένα ως σύμβουλο και αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι αυτός έδωσε την ιδέα στον Θεό να πλάσει τον Αδάμ και την Εύα.

Αγκίδα: Τι συνέβη στην αντιπαράθεση μεταξύ του κυρίου Καμαρινού και του κυρίου Μαγόπουλου;

Δημητρίου Δροσιά: Ο Μαγόπουλος διοικητικά είναι ένα πολυεργαλείο. Μπορεί ο Μαγόπουλος να κατέβει στις εκλογές και να πάρει τριακόσιους σταυρούς και ο Καμαρινός να πάρει χίλιους τριακόσιους, αλλά ο Μαγόπουλος διοικητικά είναι ένα πολυεργαλείο. Ο Μαγόπουλος έλυνε προβλήματα και δεν δημιουργούσε. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε υπάλληλος. Απλά επειδή στην αρχή μπήκε στο δημαρχείο επιθετικά υπήρξε κάποια κόντρα με κάποιους υπαλλήλους, η οποία βέβαια δεν συνεχίστηκε. Ο Μαγόπουλος είναι ένας άνθρωπος πολύ οργανωτικός που ξεκινάει και τελειώνει κάτι. Ο Καμαρινός αντίθετα είναι ένας άνθρωπος που θα πετάξει μια βόμβα χωρίς κανέναν λόγο, γιατί έτσι θέλει. Ο Καμαρινός τρελαινόταν και μόνο να άκουγε τον δήμαρχο που έλεγε ότι ο Μαγόπουλος λύνει προβλήματα.

Αγκίδα: Δεν σας έκανε, απ’ ότι φαίνεται, καλή εντύπωση η συνέντευξη του κυρίου Καμαρινού.

Δημητρίου Δροσιά: Διαβάζοντας αυτή τη συνέντευξη, που ήταν μακροσκελέστατη, βρίσκω μία και μόνο πολιτική δήλωση: «Κατέβηκα να γίνω δήμαρχος, αλλά δεν ήθελα να γίνω δήμαρχος». Όλα τ’ άλλα είναι σκαλέτα σαπουνόπερας του Μεξικού. «Έκλαψα, αδικήθηκα, φώναξα, έβρισα, μετάνιωσα, ζήτησα συγχώρεση». Ξανθόπουλος της δεκαετίας του 1960. Πού βρίσκεται η πολιτική σ’ αυτό το πράγμα; «Θύμωσα, έκλαψα, μετάνιωσα, γύρισα, ζήτησα συγνώμη, συγχωρέθηκα, δεν συγχωρέθηκα», ίντριγκες, ψεύτικα προφίλ, ερωτήσεις, απαντήσεις, «παίρνω τους συμβούλους και τους πάω από εκεί, τάζω αντιδημαρχίες, φεύγουν γιατί δεν τους έταξα», δηλαδή κανονική Φωσκολιάδα! Από την άλλη θα σας πω ότι αυτή η συνέντευξη είναι για Πούλιτζερ γιατί παλεύαμε και δεν καταφέραμε προεκλογικά να αποδείξουμε ότι ο Καμαρινός είναι ακριβώς αυτό το πράγμα και η «Αγκίδα» το κατάφερε σε συνέντευξη μισής ώρας. Ανέδειξε τι ακριβώς είναι αυτός ο άνθρωπος.

Αγκίδα: Απείλησε ο κύριος Σούλας με ΕΔΕ τους υπαλλήλους που θα πήγαιναν στη μάζωξη του κυρίου Καμαρινού στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου για να τους αποχαιρετίσει μετά την παραίτησή του;

Δημητρίου Δροσιά: Αυτά τα πράγματα είναι γελοία. Ο Καμαρινός επί ένα μήνα είχε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου για την παραίτησή του, την οποία έφερνε μέσα στο δημαρχείο και έλεγε «ή θα ορίσουμε μαζί τους αντιδημάρχους ή θα παραιτηθώ». Ο δήμαρχος του απαντούσε «κάνε ότι καταλαβαίνεις», αλλά ο κύριος Καμαρινός επί ένα μήνα συνέχιζε αυτήν την τακτική. Κι όταν θέλεις να χαιρετήσεις, πας και χαιρετάς. Όταν παραιτείσαι, παραιτείσαι. Κι αν θέλεις να χαιρετήσεις δεν σ’ εμποδίζει κανείς να περάσεις απ’ όλα τα γραφεία και να χαιρετήσεις. Αλλά γιατί να κάνεις μία μεγαλοπρεπέστατη εκδήλωση αποχώρησης; Την άλλη μέρα είχαμε δημοτικό συμβούλιο, όπου θα μπορούσε να αποχαιρετήσει τους πάντες. Όλα αυτά είναι αστεία. Ούτως ή άλλως ο Καμαρινός μόνο για το θεαθήναι λειτουργούσε.

Αγκίδα: Κάνατε σκληρή κριτική στη διοίκηση Λαφαζανίδη. Τελικά η κριτική είναι εύκολη, αλλά η πράξη δύσκολη;

Δημητρίου Δροσιά: Ξεκάθαρα θα σας απαντήσω ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε όλα αυτά που είπαμε και όλα αυτά που θα θέλαμε να κάνουμε. Σαφώς όμως τα όσα έγιναν, που ήταν πολύ σημαντικά, δεν μπόρεσαν να γίνουν γνωστά στον κόσμο. Δεν πρέπει επίσης να παραλείπουμε ότι την κάθε πολιτική παρουσία την κρίνουμε ανάλογα με το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται. Είναι πολύ διαφορετικό να συζητήσουμε τι έκανε ο Αντρέας Παπανδρέου ως πρωθυπουργός από το να συζητήσουμε τι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, γιατί υπηρετήσαν σε διαφορετικές ιστορικές συγκυρίες. Εμείς λοιπόν αναλάβαμε Σεπτέμβριο, που ακόμα προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι γίνεται και πώς θα δομήσουμε τη νέα διοίκηση, το Δεκέμβριο προκηρύχτηκαν εκλογές, μεσολάβησε το περίφημο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης με όλα τα κονδύλια να έχουν «παγώσει», ακολούθησε το μνημόνιο, μας ζήτησαν όχι απλώς να μην πάρουμε τους πόρους που δικαιούνταν να πάρουν οι δήμοι αλλά να διαθέσουμε και ότι αποθεματικό είχαμε διαθέσιμο κι έτσι τα δυόμιση πρώτα χρόνια της θητείας μας χάθηκαν χωρίς δική μας ευθύνη. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γιατί μας το απαγόρευε η κεντρική εξουσία.
Μετά από αυτά τα δυόμιση χρόνια ξεκίνησε ο κυκεώνας των καταγγελιών. Οι υπάλληλοι του Δήμου μας εργάζονταν για να απαντήσουν στις καταγγελίες και αφιέρωναν περισσότερες ώρες απ’ όσες εργάζονται οι ίδιοι οι δικαστικοί υπάλληλοι στα δικαστήρια. Ακόμα δηλαδή κι όταν ξεμπλέξαμε από τη δίνη να συζητάμε κάθε εβδομάδα αν θα μεταφέρουμε τα αποθεματικά του δήμου, μπλέξαμε με τις καταγγελίες. Μπορεί λοιπόν να συγκριθεί η δεκαεξάχρονη δημαρχιακή θητεία του κυρίου Λαφαζανίδη κατά την εποχή των παχέων αγελάδων με τη θητεία του κυρίου Σούλα κατά την πολιτική συγκυρία των capital controls;

Αγκίδα: Η σάτιρα είναι ωραία όταν απευθύνεται σε άλλους. Όταν απευθύνεται σ’ εμάς τους ίδιους αρχίζει και δυσκολεύει η κατάσταση. Οι γόνδολες του Λαφαζανίδη έβγαζαν πολύ γέλιο. Οι γόνδολες του Σούλα δεν έβγαζαν το ίδιο γέλιο.

Δημητρίου Δροσιά: Εγώ αναφερόμουν σε πλημμύρες που έγιναν στο Ελευθέριο Κορδελιό. Ο κύριος Λαφαζανίδης ήταν δήμαρχος στο Ελευθέριο Κορδελιό από το 1998. Εγώ δεν περίμενα να γίνει το σύστημα αποχέτευσης στην οδό Καραμανλή το 2010. Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Το 2010 ήδη είχαμε μπει στην οικονομική κρίση. Αλλά ο κύριος Λαφαζανίδης ήταν ήδη δεκαέξι χρόνια δήμαρχος. Αναφερόμουν λοιπόν στις γόνδολες του Ελευθερίου Κορδελιού.

Αγκίδα: Για τις γόνδολες όμως του Ευόσμου ποιος είχε την ευθύνη; Ο κύριος Σούλας και πολλοί από την παράταξη με την οποία εκλεγήκατε, διοίκησαν επί πολλά χρόνια το δήμο Ευόσμου.

Δημητρίου Δροσιά: Βεβαίως. Θέλω όμως να επαναλάβω ότι κατά την θητεία του κυρίου Σούλα έγιναν πάρα πολλά πράγματα, νοικοκυρεύτηκε ο δήμος, μπήκε σε μια τάξη η διοικητική δομή του δήμου, γίνανε έργα, παρήχθη έργο, αλλά όλα αυτά δεν έγιναν γνωστά στον κόσμο. Προφανώς χάθηκε πολύς πολύτιμος χρόνος στην εσωστρέφεια, προφανώς αυτό λειτούργησε αρνητικά και θέλω να τονίσω ότι όλοι οι δήμαρχοι οι οποίοι ήταν για πρώτη φορά εκλεγμένοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν επανεκλεγήκανε πλην ενός, του Δεμουρτζίδη που εξελέγη με σαράντα ψήφους διαφορά από τον δεύτερο. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν παράλληλη με τη διοίκηση Σούλα με διαφορά πέντε μηνών και την οποία διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όποιος θέλει τη λέει καλή κι όποιος θέλει τη λέει κακή, στιγμάτισε και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτοί που κλήθηκαν να διοικήσουν για πρώτη φορά και σε τέτοια περίοδο είχαν πολύ δύσκολο έργο, γιατί καλώς ή κακώς όταν ο άλλος διοικεί δύο και τρεις τετραετίες το έργο του λειτουργεί στη συνείδηση του κόσμου σωρευτικά. Ο κόσμος συγκρίνει τη δεκαπεντάχρονη θητεία ενός δημάρχου με την τετράχρονη κάποιου άλλου. Η δική μας θητεία ήταν πέντε ετών κατά τα οποία τα δυόμιση πρώτα ήμασταν παγιδευμένοι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, δεν μπορούσαμε να καταρτίσουμε προϋπολογισμό αν αυτός δεν ελεγχόταν από το παρατηρητήριο και στα επόμενα δυόμιση ήμασταν διάδικοι σε δικαστήρια με επιλογή κάποιων ανθρώπων που στήριξαν συγκεκριμένη παράταξη στο σύνολό τους. Δεν είναι ότι κάποιοι πήγαν εδώ και κάποιοι πήγαν εκεί. Στήριξαν συγκεκριμένη παράταξη. Ποιος έπαιζε λοιπόν αυτό το παιχνίδι;

Αγκίδα: Δεν ήταν υποκριτική η στάση των περισσότερων υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι κατά τα χρόνια της κρίσης παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς;

Δημητρίου Δροσιά: Υπάρχει κάποιος από εμάς που να νοιώθει χαρούμενος για τα μνημόνια και για τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, άσχετα από το πώς προσπάθησε ο καθένας να εκφράσει τη στάση του πολιτικά απέναντι σε κάθε μνημόνιο; Όλοι μας, στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου, είμαστε άνθρωποι λίγο – πολύ της βιοπάλης. Είτε είμαστε εργάτες, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, κανένας δεν έχει την ευκολία να πει ότι το μνημόνιο αφορά κάποιον άλλον. Αφορούσε πρωτίστως τις δικές μας οικογένειες. Το αν αυτό, επαναλαμβάνω, το διοχετεύσαμε προς τα έξω σ’ έναν δρόμο διαφορετικό ο καθένας και κάποιους από εμάς αυτό μας έκανε να καταλάβουμε ότι διαψεύστηκαν οι ελπίδες μας, προφανώς και έγινε αλλά όχι με την έννοια της υποκρισίας. Ίσως για κάποιους με την έννοια της παραπλάνησης. Μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για παράδειγμα πως γνώριζα ότι τελικά λεφτά δεν υπήρχαν και εξαπάτησα κάποιον; Εγώ; Ο ψηφοφόρος; Σε καμία περίπτωση.

Αγκίδα: Μπορούσαν οι δήμοι αν θέλανε να μπούνε φραγμός στα μνημόνια ξεσηκώνοντας αντιδράσεις;

Δημητρίου Δροσιά: Θεωρώ πως αν κάτι δεν δοκιμαστεί στην πράξη, μπορούμε να πούμε τα πάντα . Αφού δεν έγινε πράξη δεν μπορεί να αποδειχθεί αυτό που θα πω αν είναι σωστό ή λάθος. Αυτό που αποδείχθηκε στην πράξη είναι ότι προφανώς ο δρόμος που ακολουθήθηκε δεν ήταν αυτός που θα έφερνε την ανατροπή των μνημονίων. Δεν μπορώ όμως να ξέρω αν υπήρχε άλλος δρόμος.

Αγκίδα: Τελικά πιέζατε ασφυχτικά τον δήμαρχο μαζί με κάποιους άλλους δημοτικούς συμβούλους; Ήσασταν όλη την ημέρα στο γραφείο του;

Δημητρίου Δροσιά: Επαναλαμβάνω ότι μου αρέσει να μιλάω για πολιτική και δεν παρακολουθώ μεσημεριανές εκπομπές. Δεν μου αρέσουν τα «μεσημεριανάδικα». Σ’ αυτούς που αρέσουν ας  επιδίδονται σ’ αυτά.

Αγκίδα: Είπατε πως ήσασταν διοίκηση σε μια δύσκολη περίοδο. Στην παράταξή σας συζητούσατε για τα προβλήματα του δήμου;

Δημητρίου Δροσιά: Παρ’ όλη τη δύσκολη περίοδο, επαναλαμβάνω, έγιναν ουσιαστικά πράγματα. Όπως πάντα το κακό έχει μεγαλύτερη δύναμη από το καλό. Εγώ είχα πει στον Καμαρινό ότι έχει τη δύναμη να ρίξει από τη δημαρχία τον Πέτρο Σούλα, αλλά δεν έχει τη δύναμη να γίνει ο ίδιος δήμαρχος. Αυτό του το είπα σε ανύποπτο χρόνο, όταν έφυγε. Του είπα: «Μπορείς να αποφασίσεις να μην είναι δήμαρχος ο Σούλας την επόμενη φορά, αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις να είσαι εσύ». Εγώ δεν πίστευα ότι τελικά θα κατέβει ο Καμαρινός ως υποψήφιος δήμαρχος και στοιχημάτιζα γι’ αυτό, γιατί ο Καμαρινός δεν μπορεί να αντέξει την ευθύνη της υπογραφής. Ο Καμαρινός φοβάται. Για να υπογράψει κάτι έτρεμε. Ο Καμαρινός είναι ευθυνόφοβος αλλά θέλει να γίνεται το δικό του με τις υπογραφές άλλων και την ευθύνη σε άλλους. Τελικά αποδείχτηκε ότι ουσιαστικά είχα δίκιο αφού όπως δήλωσε ο ίδιος δεν κατέβηκε για να γίνει δήμαρχος αλλά για να ρίξει τον Σούλα. Ο Καμαρινός δηλαδή έθεσε υποψηφιότητα μόνο για να βλάψει.

Αγκίδα: Πολιτικά συζητούσατε στην παράταξή σας ή όλη η κουβέντα γινόταν για το ποιος θα πάρει ποια θέση;

Δημητρίου Δροσιά: Γινόταν εξαιρετική και εποικοδομητική κουβέντα επί της πολιτικής μέχρι να πάρει το λόγο ο Καμαρινός.

Αγκίδα: Από την αρχή της διοίκησής σας;

Δημητρίου Δροσιά: Όχι από την αρχή. Μετά τον πρώτο χρόνο. Άφησε μια αναγνωριστική χρονιά.

Αγκίδα: Δηλαδή η κουβέντα ξέφευγε από την πολιτική και πήγαινε στο προσωπικό;

Δημητρίου Δροσιά: Επαναλαμβάνω ότι όταν ένας υποψήφιος δήμαρχος δίνει μία συνέντευξη σχεδόν 4.000 λέξεων στην οποία η μόνη πολιτική δήλωση είναι τρεις σειρές, σκεφτείτε ποια ήταν η πολιτική του παρουσία μέσα στην παράταξη. Αυτό λάτρευε να κάνει πάντα. Τη σκαλέτα μεσημεριανής εκπομπής.

Αγκίδα: Τι πιστεύετε ότι θα γίνει στο δημοτικό συμβούλιο από τον Σεπτέμβριο;

Δημητρίου Δροσιά: Θα πρέπει να διοικήσει ο άνθρωπος που επιλέχτηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία να γίνει δήμαρχος, φυσικά με τον έλεγχο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αλλά δήμαρχος εκλέχτηκε ο Μανδαλιανός κι όχι κάποιος άλλος.

Αγκίδα: Θα μπορέσει ο κύριος Μανδαλιανός να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του δημάρχου.

Δημητρίου Δροσιά: Πιστεύω ότι χρειάζεται πάρα πολλή μεγάλη προσπάθεια από πλευράς του. Θα πρέπει να κερδίσει το κενό της απειρίας του και θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους που έθεσε.

Αγκίδα: Πιστεύετε ότι κατάφερε να κερδίσει ο Μανδαλιανός τις εκλογές ή ότι ο κόσμος βαρέθηκε τον Σούλα, τον Καμαρινό και κυρίως τη σύγκρουσή τους;

Δημητρίου Δροσιά: Θεωρώ ότι πάντα η διχόνοια φέρνει αρνητικά αποτελέσματα και σ’ αυτόν που την προκαλεί και σ’ αυτόν που την υφίσταται. Αυτό έγινε και τώρα. Τιμωρήθηκε και αυτός που προκάλεσε τη διχόνοια και αυτός που την υπέστη, ο πρώτος δικαίως ο δεύτερος αδίκως.

Αγκίδα: Η επίθεση του κυρίου Καμαρινού στον κύριο Μανδαλιανό ανάμεσα στους δύο γύρους των δημοτικών εκλογών ήταν πολιτική;

Δημητρίου Δροσιά: Ως γνωστόν εάν θέλεις να επιτεθείς σε κάποιον με πολιτικούς χαρακτηρισμούς τον αποκαλείς «το παιδί του μπαμπά σου». Ήταν και η φοβερή πολιτική πρόταση του κυρίου Καμαρινού προς τον κύριο Μανδαλιανό να πάνε εκδρομή για να συζητήσουν τα προβλήματα του δήμου με τα έξοδα πληρωμένα από τον κύριο Καμαρινό.

Αγκίδα: Εσείς στο μέλλον θα επανερχόσασταν στην ενεργό πολιτική δράση, θα ασχολούσασταν πάλι με τα δημοτικά ή είναι κάτι που δεν το σκέπτεστε;

Δημητρίου Δροσιά: Το «ποτέ» και το «πάντα» είναι συνήθως ψέμα.

Αγκίδα: Σας λείπει η ενασχόληση με τον δήμο;

Δημητρίου Δροσιά: Κάποιες στιγμές μου λείπει.

Αγκίδα: Σ’ αυτές τις εκλογές δεν πήρατε μέρος ως υποψήφια…

Δημητρίου Δροσιά:  Όχι ενεργά αλλά με κάθε δυνατό τρόπο ανέδειξα τη σύμπλευση μου με αυτή την παράταξη παρόλο που  φίλοι μου και άνθρωποι που με στήριξαν στα πρώτα πολιτικά μου βήματα ήταν σε άλλους συνδυασμούς. Κι αυτό γιατί πολλοί καλοθελητές μετάφραζαν την απουσία μου από τα ψηφοδέλτια ως έμμεση στήριξη της παράταξης Καμαρινού πράγμα που ούτε θα μου περνούσε από το μυαλό.

Αγκίδα: Δεν ήσασταν όμως υποψήφια. Μπορούσατε να δείτε τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα. Πώς αισθανόσασταν βλέποντας αυτό το πολεμικό κλίμα μεταξύ ανθρώπων με τους οποίους συνεργαστήκατε, με τους οποίους μαζί θέσατε υποψηφιότητα και πήρατε τη διοίκηση του δήμου, βλέποντας να διχάζεται η παράταξη;

Δημητρίου Δροσιά: Η προεκλογική περίοδος είναι μια περίοδος που καλό είναι να την αφήνουμε πίσω όταν τελειώνει. Από τη φύση της είναι πολύ ανταγωνιστική, δύσκολη και στενάχωρη.  Καλό είναι να την αφήνουμε πίσω, ειδικά εμείς που ζούμε σε μια γειτονιά και όλοι θα βλεπόμαστε.

Αγκίδα: Αυτή η σύγκρουση και το διαζύγιο του Καμαρινού με τον Σούλα δεν είχαν καμιά πολιτική βάση;

Δημητρίου Δροσιά: Απολύτως καμία. Αλλά ως δικηγόρος θα σας πω  για τα διαζύγια ισχύει ότι είναι  καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά η αθλιότητα χωρίς τέλος.

Αγκίδα: Από το 2002 ασχολείστε με τα δημοτικά δρώμενα. Πιστεύετε ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται το κάνουν για να βιοποριστούν ή για να προσφέρουν;

Δημητρίου Δροσιά: Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική είναι να τσουβαλιάζουμε τους ανθρώπους. Προφανώς, ως σημείο των καιρών, υπάρχουν και άνθρωποι που βλέπουν την ενασχόλησή τους με τον δήμο ως επαγγελματική αποκατάσταση. Αλλά δεν θα τσουβαλιάσω, ούτε θα πω αν είναι οι περισσότεροι ή οι λιγότεροι γιατί αυτό θα ήταν εκ των πραγμάτων άδικο.

Αγκίδα: Ο κόσμος έχει όμως την εικόνα ότι διάφοροι ασχολούνται με τον δήμο για να βιοποριστούν.

Δημητρίου Δροσιά: Την έχει  γιατί δόθηκαν τα δικαιώματα. Άρα οφείλουμε να παλέψουμε όλοι εμείς να αναιρεθεί αυτή η εικόνα.

Αγκίδα: Θα ήταν καλύτερη η τοπική διοίκηση εάν εξέλειπαν οι άνθρωποι που προσπαθούν να βιοποριστούν μέσα από τους δήμους;

Δημητρίου Δροσιά: Είτε στην τοπική διοίκηση είτε στην κεντρική εξουσία, οι επιλογές που υπάρχουν είναι οι επιλογές που ψήφισε ο κόσμος. Επομένως το ερώτημα που τίθεται δεν είναι το «εάν εξέλειπαν», αλλά το «πώς ψηφίζει ο κόσμος». Έχουμε φτάσει να κατηγορούμε τους πολιτικούς και να αθωώνουμε τους πολίτες. Για ότι συμβαίνει ο καθένας από εμάς έριξε την ψήφο του μέσα στην κάλπη κάνοντας την επιλογή του.

Αγκίδα: Για το χάλι που έχει η τοπική διοίκηση δεν φταίει και το γεγονός ότι οι «μάντρες» των παρατάξεων είναι χαμηλές και ότι μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι με ένα άλμα μπορούν να πηδήξουν ακόμα και τρεις μάντρες μαζί;

Δημητρίου Δροσιά: Φταίει γιατί αποδεικνύεται ότι είτε για λόγους συμφέροντος, είτε για λόγους ανεπάρκειας πολλές φορές αδυνατούμε να παράξουμε το έργο, το οποίο εκλεγήκαμε για να παράξουμε.

Αγκίδα: Οι διοικήσεις Λαφαζανίδη και Σούλα κατά τη διάρκεια της θητείας τους έχασαν την πλειοψηφία. Η απώλεια της πλειοψηφίας δεν οφειλόταν σε πολιτικούς λόγους, γιατί πολιτικές διαφορές δεν υπήρχαν. Οι διαφορές ήταν συγκεκριμένες.

Δημητρίου Δροσιά: Σε οποιοδήποτε κοινωνικό σύνολο που λειτουργεί ως ομάδα υπάρχουν πάντα τα διχαστικά στοιχεία είτε είναι ομάδα ποδοσφαιρική, είτε είναι σωματείο εργαζομένων, είτε είναι ο ΣΕΒ, είτε είναι δημοτικό συμβούλιο, είτε είναι Βουλή. Αυτά πάντα υπάρχουν. Το θέμα είναι αν οι πολλοί μπορούν να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία ή αν δεν μπορούν. Όταν βλέπεις ότι δεν μπορούν σημαίνει ότι αυτά τα στοιχεία είναι δυνατότερα από εμάς.

Αγκίδα: Έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση σύμφωνα με την οποία κατά το δεύτερο μισό της θητείας των διοικήσεων χάνεται η πλειοψηφία λόγω της αλλαγής αντιδημάρχων.

Δημητρίου Δροσιά: Προφανώς και υπάρχει αυτή η κατάσταση αλλά δεν οφείλεται στους περισσότερους.

Δροσιά Δημητρίου: Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά η αθλιότητα χωρίς τέλος
«Στην παράταξη Σούλα γινόταν εξαιρετική κουβέντα μέχρι να πάρει το λόγο ο Καμαρινός»
«Ο Καμαρινός κορόιδεψε τους ψηφοφόρους του»
Γιατί ο κύριος Καμαρινός ζητούσε από τον κύριο Σούλα τα ονόματα αυτών που θα έκανε αντιδημάρχους;
«Ο κύριος Καμαρινός μιλάει απαξιωτικά για όλους τους δημάρχους με τους οποίους θήτευσε»
Δροσιά Δημητρίου: Ο κύριος Καμαρινός ήθελε να παριστάνει τον δήμαρχο χωρίς να έχει τις ευθύνες του δημάρχου
«Ο κύριος Καμαρινός οφείλει να απαντήσει: “τη δεύτερη Κυριακή κατέβηκε για να χάσει;”»
Δροσιά Δημητρίου: Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πια πολιτικές
«Η συνέντευξη Καμαρινού στην Αγκίδα ήταν κανονική Φωσκολιάδα»
«Ο Καμαρινός επί ένα μήνα είχε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου για την παραίτησή του και εκβίαζε πολιτικά τον δήμαρχο»
«Ο Καμαρινός έχασε γιατί ο κόσμος προτίμησε τον κίνδυνο του αγνώστου από τη σίγουρη προσωπικότητα του Καμαρινού»
«Ο Καμαρινός κατάφερε να έχει την καλύτερη παράταξη με το χειρότερο υποψήφιο δήμαρχο»
«Ο Καμαρινός έδωσε την ιδέα στον Θεό να πλάσει τον Αδάμ και την Εύα»
«Οι δημότες δεν σε εξέλεξαν για να τοποθετείς άνεργους πολιτικούς παράγοντες σε θέσεις κλειδιά»
«Ο Καμαρινός ξέχασε να παραιτηθεί από τη θέση που είχε στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας»
«Ο Καμαρινός έθεσε υποψηφιότητα μόνο για να βλάψει»
Φοβερή ειρωνεία της Δροσιάς Δημητρίου στον Γιάννη Καμαρινό
Δροσιά Δημητρίου: Συγκεκριμένη παράταξη υπέθαλψε τους καταγγέλλοντες
Δροσιά Δημητρίου: Μπορούν να συγκριθούν οι δημαρχιακές θητείες των κυρίων Λαφαζανίδη και Σούλα;
«Ο Καμαρινός ήταν ένα πολιτικό καρκίνωμα στην παράταξή μας»
«Ο Καμαρινός ήθελε τον δήμαρχο υποχείριό του»!
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ