Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜέχρι τις 3 Σεπτέμβρη στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου η εικαστική έκθεση με...

Μέχρι τις 3 Σεπτέμβρη στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου η εικαστική έκθεση με θέμα «Προσφυγιά η πληγή των λαών»

Με την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου παράτασής της, η εικαστική έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή” με θέμα “Προσφυγιά η πληγή των λαών”, που κοσμεί το δημαρχείο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου από τον Απρίλιο, ανανεώνει την παραμονή της στο φουαγιέ μέχρι τις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις  του Συλλόγου, τον Σεπτέμβριο.
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της έκθεσης, η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να ανταποκριθεί στη αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου με την εκ νέου παράτασή της. Τα πρωτότυπα έργα που φιλοτέχνησε η εικαστική ομάδα “Fire Art”, μπόρεσαν να απολαύσουν σχολεία αλλά και λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού, μέσω τακτικών ξεναγήσεων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής αλλά και επιστημονική ημερίδα με θέμα “Η προσφυγιά με την ματιά ενός  παιδιού”, την οποία εμπλούτισαν με τις  ομιλίες τους καλλιτέχνες και διδάκτορες του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αποτελεί μια εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση για το κτίριο του δημαρχείου, καθώς προσδίδει λυρισμό στο αυστηρό κλίμα του. Είναι επισκέψιμη για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες λειτουργίας του δημαρχείου (7.00-15.00).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ