Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣκουπιδότοπος ανάμεσα σε σπίτια άνωθεν της περιφερειακής οδού

Σκουπιδότοπος ανάμεσα σε σπίτια άνωθεν της περιφερειακής οδού

Να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που είναι ανάμεσα σε σπίτια και να καθαριστεί ο χώρος με ευθύνη του δήμου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κορδελιού – Ευόσμου σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τους όγκους σκουπιδιών που υπάρχουν σε οικόπεδο της περιοχής.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Κορδελιού – Ευόσμου με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο για τον σκουπιδότοπο που τώρα “ανακάλυψαν” για το οικόπεδο άνωθεν περιφερειακού καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών απειλούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής του δήμου μας κοντά στο συγκρότημα πολυκατοικιών στην οδό Ξανθίππης. Σκουπίδια, μπάζα και λάστιχα αυτοκινήτων σχηματίζουν λόφους λίγα μέτρα από τα διαμερίσματα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που σχεδόν κλείνει ο δρόμος στην περιοχή από τα σκουπίδια. Να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχει ακόμη μια ανεξέλεγκτη χωματερή σε οικόπεδο δίπλα σε κατοικίες σε σημεία που παίζουν παιδιά. Η συγκεκριμένη κατάσταση αποτελεί σημείο μόλυνσης και στο παρελθόν υπήρξαν εστίες πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν κατοικίες τις περιοχής.

Σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή για την υγεία των κατοίκων, δίπλα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, είναι απαράδεκτο να συνεχίζουν να παραμένουν έως και σήμερα μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών.

Ζητάμε άμεσα ο δήμος να προχωρήσει στον καθαρισμό των συγκεκριμένων χώρων ώστε να σταματήσει η περιοχή να αποτελεί εστία ρύπανσης. Είναι ευθύνη του δήμου να διατηρεί καθαρούς υπαίθριους χώρους και να παίρνει όλα τα μέτρα εκείνα ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν αυτοσχέδιες χωματερές που δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους του δήμου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ