Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠροκήρυξη σχολικού διαγωνισμού ζωγραφικής για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την γενοκτονία...

Προκήρυξη σχολικού διαγωνισμού ζωγραφικής για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια της έκθεσης εικαστικών που διοργανώνει με την εικαστική ομάδα «fireart» στο φουαγέ του δήμου της Θεσσαλονίκης από τις 22 Μαρτίου 2019 έως τις 5 Απριλίου 2019 για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να αποστέλλουν τα έργα τους ταχυδρομικώς στη διεύθυνση του Συλλόγου «Παναγίας Κρεμαστής 18β, Εύοσμος, Τ.Κ. 56224 Θεσσαλονίκη» ή να τα παραδώσουν ιδιοχείρως στην έδρα του Συλλόγου κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2310 775346. Στο φάκελο της υποβολής του έργου πρέπει να υπάρχει η τάξη και το σχολείο του μαθητή καθώς κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα έργα πρέπει να κατατεθούν στο Σύλλογο ή να αποσταλούν με ταχυδρομείο μέχρι την 8η Μάρτη 2019. Για τη δημιουργία των έργων οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μπλοκ ζωγραφικής που χρησιμοποιείται στο μάθημα των καλλιτεχνικών. Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με ένα έργο. Τα έργα θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Το θέμα του διαγωνισμού είναι:

«1919-2019  

100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Προσφυγιά η πληγή των λαών».

Τα έργα θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

α) Δημοτικό, β) Γυμνάσιο, γ) Λύκειο.

Σε κάθε κατηγορία θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα. Η βράβευση θα γίνει κατά τη διάρκεια της έκθεσης σε ημέρα που θα ανακοινωθεί από τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή». Την επιλογή των έργων που θα βραβευτούν θα την κάνει επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς της ομάδας «fire art» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου Παναγία Κρεμαστή.

Διευκρινήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2310 775346 και στο email του Συλλόγου panagia.kremasti@yahoo.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ
«ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ»
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ 18β ΕΥΟΣΜΟΣ
Τ.Κ. 56224 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310 775.346 – FAX 2310 770.410
e-Mail: panagia.kremasti@yahoo.gr
Skype: panagiakremasti
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.pontioievosmou.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ