Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑλατοδιανομέα και αναρροφητικό σάρωθρο προμηθεύεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Αλατοδιανομέα και αναρροφητικό σάρωθρο προμηθεύεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Στην ενίσχυση του εξοπλισμού πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις), προχωρά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, εξασφαλίζοντας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» την προμήθεια ενός αλατοδιανομέα και ενός Πολυμηχανήματος – αυτοκινούμενου αναρροφητικού σαρώθρου.

Ο νέος υπερσύγχρονος εξοπλισμός έρχεται να συμβάλει στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε έκτακτες καταστάσεις φυσικών καταστροφών και ακραίων καιρικών φαινομένων, συμβάλλοντας τόσο στον αποχιονισμό του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων όσο και στην απομάκρυνση φερτών υλικών που μεταφέρονται στους δρόμους μετά από βροχοπτώσεις.

Η προμήθεια των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, ύψους 135.036,00€, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ05 «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

“Αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά κονδύλια προς όφελος των δημοτών, ενισχύουμε το μηχανισμό πολιτικής προστασίας του δήμου μας με υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ώστε να είμαστε σε θέση να θωρακίσουμε την πόλη μας από φυσικές καταστροφές και έντονα καιρικά φαινόμενα” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ