Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΚαθεστώς σκλαβιάς για τους εργαζόμενους στα έργα του Μουντιάλ 2022

Καθεστώς σκλαβιάς για τους εργαζόμενους στα έργα του Μουντιάλ 2022

Νέες αποκαλύψεις υπήρξαν αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στα έργα υποδομής στο Κατάρ για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022, μετά τα όσα ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το καθεστώς σκλαβιάς, ουσιαστικά, που βιώνουν οι εργάτες, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, ως προς την εργασία και τη διαμονή τους στη χώρα.

Όπως κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία, οι εργαζόμενοι στην πόλη Lusail δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος εδώ και μήνες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σε κάθε εργάτη οφείλονται περίπου 2.000 δολάρια. Μάλιστα, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, τους τελευταίους μήνες αρκετοί από τους εργάτες ζουν με κάτω από 2 δολάρια τη μέρα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα ακόμα και για την εξασφάλιση της τροφής τους. Σημειώνεται πως οι εργάτες στους οποίους υπάρχουν οφειλές προέρχονται από το εξωτερικό, αφού πρόκειται για 78 εργάτες από το Νεπάλ, την Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Οι καταγγελίες έφτασαν στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), η οποία, ωστόσο, για μία ακόμη φορά δήλωσε «αναρμόδια». Το σκεπτικό της FIFA αυτήν τη φορά ήταν ότι τα έργα δεν αφορούν το γήπεδο που χτίζεται στην πόλη για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά την ίδια την πόλη! Φυσικά, και στις προηγούμενες καταγγελίες όλα αυτά τα χρόνια που διαρκούν τα έργα, αλλά και στους μέχρι τώρα θανάτους δεκάδων εργατών, πολλοί από τους οποίους αφορούσαν την κατασκευή γηπέδων, η παρέμβαση της FIFA ήταν ανύπαρκτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ