Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΞεκινούν οι προημιτελικοί του Μουντιάλ

Ξεκινούν οι προημιτελικοί του Μουντιάλ

Με δύο «ντέρμπι» ξεκινά σήμερα η φάση των «8» του Μουντιάλ της Ρωσίας, η οποία ολοκληρώνεται αύριο με ισάριθμα παιχνίδια, με την αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της 15ης Ιούλη να έχει ξεκινήσει.

Γαλλία και Ουρουγουάη ανοίγουν την αυλαία της προημιτελικής φάσης (17.00 ΕΡΤ 1) έχοντας ήδη δείξει πως μόνο τυχαία δεν έφτασαν μέχρι εδώ. Οι «τρικολόρ» απέκλεισαν στους «16» την Αργεντινή με 4-3, σε ένα παιχνίδι ανατροπών ενώ η Ουρουγουάη, με ηγέτη τον Καβάνι, άφησε «εκτός» την Πορτογαλία, επικρατώντας της με 2-1. Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς ο Καβάνι απουσιάζει και πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης του για να συγκρατήσει τους Γάλλους, οι οποίοι έδειξαν τη δύναμή τους μόνο στο παραπάνω παιχνίδι.

Στις 21.00 (ΕΡΤ 1), διεξάγεται ίσως το σπουδαιότερο ματς μέχρι τώρα. Βραζιλία και Βέλγιο «κοντράρονται» για μία θέση στου ημιτελικούς, με τα σύνολα των δύο ομάδων να μπορούν να θεωρηθούν ισάξια. Η «σελεσάο» έστω και δύσκολα επικράτησε με 2-0 του Μεξικό ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» είδαν τον αποκλεισμό να πλησιάζει από τους Ιάπωνες αλλά με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν την ανατροπή για να βρεθούν στους «8».

Αύριο, διεξάγονται τα άλλα δύο παιχνίδια της φάσης των προημιτελικών, αυτά της Ρωσίας με την Κροατία (17.00) και της Σουηδίας με την Αγγλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ