Ευρωπαϊκή υπόθεση το Μουντιάλ

0
2
TEST

Γαλλία και Βέλγιο βρίσκονται πλέον στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, μετά τις νίκες τους επί Ουρουγουάης (με 2-0) και Βραζιλίας (με 2-1). Οι δύο ομάδες συναντιούνται στους «4» και όλα είναι ανοικτά για τη μία θέση στον τελικό της 15ης Ιούλη.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Γαλλία ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Ουρουγουάης, έχοντας και την τύχη με το μέρος της. Η απουσία του Καβάνι, το γκολ του Βαράν στο 40′, αλλά και το τραγικό λάθος του Μουσλέρα στο 2-0, που δεν έδιωξε σωστά το σουτ του Γκριεζμάν (στο 60′), ήταν τα βασικά στοιχεία της νίκης-πρόκρισης της ομάδας του Ντεσάμπ. Οι παίκτες της «Σελέστε» προσπάθησαν στο ξεκίνημα, πήγαν να απαντήσουν στο γκολ του Βαράν με τον  Κάσερες στο 44′ (αλλά ο Γιορίς απέκρουσε με εκπληκτική προσπάθεια), αλλά όταν δέχθηκαν το δεύτερο τέρμα, κατέβασαν ταχύτητα, γνωρίζοντας πως η υπόθεση πρόκριση είχε ουσιαστικά τελειώσει.

Από την άλλη, το Βέλγιο αιφνιδίασε το φαβορί του αγώνα, Βραζιλία, καθώς προηγήθηκε με 2-0 μέχρι το 31′ (με αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13′ και Ντε Μπρόινε 31′). Η «Σελεσάο» αντέδρασε στο 75′ με τον Αγκούστο (που λίγα λεπτά πριν είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι), ενώ στο 93′ ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Νεϊμάρ.