Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜεγάλη συμμετοχή στο Μαθητικό Φεστιβάλ στον Εύοσμο

Μεγάλη συμμετοχή στο Μαθητικό Φεστιβάλ στον Εύοσμο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απρίλη το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Ευόσμου. Εκατοντάδες μαθητές έδωσαν από νωρίς το «παρών» στο χώρο της πλατείας που στολίστηκε για να υποδεχτεί το μαθητόκοσμο από τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με παιχνίδι για τον πόλεμο και ένα διαφορετικό παιχνίδι «Ρουκ Ζουκ». Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το εργαστήρι γκράφιτι και το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα ενάντια στον πόλεμο από μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τη μαθήτρια Ρίτα Ρογκά που τόνισε ότι: «Κάθε μαθητής που ανησυχεί για το μέλλον που του ετοιμάζουν, νιώθει την αδικία στη ζωή του αλλά και γύρω του, εξοργίζεται με τις εικόνες της φρίκης από τους πολέμους που δολοφονούν λαούς και τους ξεριζώνουν από τις πατρίδες τους, έχει συμφέρον να γνωρίσει και να δυναμώσει την ΚΝΕ.

Γιατί δυνατή ΚΝΕ σημαίνει ακόμα πιο δυνατοί και μαχητικοί αγώνες ενάντια στην παιδεία – εμπόρευμα, την αδικία, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τους πολέμους, το φασισμό. Γιατί η ΚΝΕ είναι η επαναστατική οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ που αγωνίζεται για τον πιο όμορφο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: για να αλλάξει τον κόσμο, για να τραβήξει η ιστορία της ανθρωπότητας μπροστά. Για τη νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα του καλλιτεχνικού και μουσικού σχολείου και από το συγκρότημα Cross Relation.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ