Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑρχίζει το 23ο Φεστιβάλ Παιδείας του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου

Αρχίζει το 23ο Φεστιβάλ Παιδείας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα χτυπά η καρδιά της μαθητικής έμπνευσης και  καλλιτεχνικής  δημιουργίας,  από την Τετάρτη 2 Μαΐου έως την Πέμπτη 10 Μαΐου.Πρόκειται για 23ο Φεστιβάλ Παιδείας, τον μεγαλύτερο και μακροβιότερο  Μαθητικό Πολιτιστικό θεσμό του Δήμου μας που φέτος  συμπληρώνει 23 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στη σχολική ζωή,  τον οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αθλητισμού-πολιτισμού στην διοργάνωση των Παραδοσιακών ομαδικών παιχνιδιών.

Τα σοφά λόγια του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου: «Υπάρχει πολύς ήλιος μέσα στον καθένα μας και πρέπει να τον ξυπνήσουμε για να λάμψει και να ζεσταθεί ο κόσμος»,  είναι φέτος το κίνητρο προβληματισμού, σκέψης  και στοχασμού των μαθητών, έτσι ώστε μέσα από ένα τόσο γενικό και απεριόριστο θέμα το οποίο  αποκτά ακόμη πιο ενδιαφέρουσες διαστάσεις μέσα από τα μάτια των παιδιώνοι διοργανωτές  ωθούν, προτρέπουν και παροτρύνουν τα ίδια τα παιδιά να  αποτυπώσουν στο χαρτί, στη φωτογραφία, αλλά και στον επιχειρηματολογικό λόγο, τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα έτσι ώστε να μας πουν  τι είναι αυτό που μπορεί και τι είναι αυτό που  πρέπει να διορθωθεί μέσα από την δική τους οπτική.

 

Στο 23ο Φεστιβάλ διαγωνίζονται 971 μαθητές και  συμμετέχουν/πλαισιώνουν (με χορωδιακά σχήματα, θεατρικά δρώμενα, video clip) 157 μαθητές.

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι θεματικές του 23ου Φεστιβάλ Παιδείας είναι :

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ                                      2  ΜΑΪΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΕΜΠΤΗ              3 ΜΑΪΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ ΠΕΜΠΤΗ                        3 ΜΑΙΟΥ

ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ             4  ΜΑΪΟΥ

ΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ                                               7 ΜΑΪΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΜΠΤΗ                                       10  ΜΑΪΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΡΙΤΗ                              8 ΜΑΪΟΥ

και θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57) ενώ η  τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί  στην κεντρική πλατεία Ευόσμου. Πρόκειται

για  εκδήλωση  στην οποία όλοι οι διακριθέντες των διαγωνισμών θα παρουσιάσουν το έργο τους και σε όλους τους συμμετέχοντες των διαγωνισμών, όπως και στα σχολεία θα δοθούν αναμνηστικά. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνικών ομάδων.

Φέτος για πρώτη φορά συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Παιδείας στην Επιχειρηματολογία μαθητές των Γυμνασίων, στην Φωτογραφία και την Ποίηση  μαθητές Δημοτικών Σχολείων, στη Ζωγραφική τα Νηπιαγωγεία, καθώς επίσης και τα ΕΠΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία  χρόνια το Φεστιβάλ Παιδείας ενισχύθηκε με νέες θεματικές  ενότητες διαγωνιστικού χαρακτήρα, και στηρίχθηκε τόσο από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές και σχολικούς συμβούλους), όσο και από ποιητές της πόλης μας, ηθοποιούς-καθηγητές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ, καθώς και από πανεπιστημιακούς του ΑΠΘ (Σχολή Καλών Τεχνών).

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310774728, 2310 759717

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ