Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου

Το πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με  σεβασμό  στη διάσωση και διατήρηση της τοπικής Θρησκευτικής – Πολιτιστικής κληρονομιάς και  ευθύνη για  τη διάδοση της στη νέα γενιά,  τιμά κάθε χρόνο την 2α Μαΐου -τον Άγιο Αθανάσιο-  ημέρα ανακομιδής των Λειψάνων του – ο οποίος  σκέπει τον τόπο μας από το 1818,  δηλαδή εδώ και 199 χρόνια.
Την μεγάλη  εορτή του Πολιούχου  τοπικού Αγίου – του Παλαιού Χαρμάνκιοϊ – Νέου Κουκλουτζά – σημερινού Ευόσμου-,  το πανηγύρι του «Άη – Θανάση» , τιμά και φέτος την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στον Προαύλιο χώρο του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου  Ευόσμου (όπισθεν Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου), εγείροντας μνήμες από τις διηγήσεις των ντόπιων και των προσφύγων, οι οποίοι έδωσαν στον εορτασμό του ιστορικού ναού του Αγίου Αθανασίου έναν ξεχωριστό πανηγυρικό χαρακτήρα.Η Εορτή και Μνήμη του Αγίου Αθανασίου  αποτελεί  μέχρι και σήμερα μεγάλη  πανήγυρη  για τον ομώνυμο ιστορικό Προεπαναστατικό Ναό η οποία κάθε χρόνο  πλαισιώνεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει και επιμελείται ο Δήμος Κορδελιού Ευόμσου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων :

Τρίτη 2 Μαίου 2017

Αμέσως μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και εντός του Ιερού Ναού ο Διευθυντής Αποτελεσματικότητας-Οργάνωσης-Πληροφορικής και Διαφάνειας

του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Δρ. Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ, Συγγραφέας  Κυριάκος Χατζηκυριακίδης  θα αναπτύξει το θέμα

 “Παλαιό Χαρμάνκιοϊ και Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου. Πτυχές της τοπικής Ιστορίας μας”

Τετάρτη 3 Μαίου 2017

Έναρξη εκδηλώσεων στις 8.30μμ

Τόπος: Προαύλιο Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου  Ευόσμου (όπισθεν Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου

Μακεδονικούς Χορούς θα παρουσιάσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Το Γαιτάνι, Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης, Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Ευόσμου.

Θρακιώτικους Χορούς θα παρουσιάσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αγγιστινών, Χορευτικό  ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε , Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Ευόσμου.

Βλάχικους Χορούς θα παρουσιάσουν οι Πολιτιστικοί σύλλογοι: Κυρίλλου και Μεθοδίου, Το Σεργιάνι, Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Ευόσμου

Ποντιακούς Χορούς θα παρουσιάσουν οι Σύλλογοι: Παναγία Κρεμαστή, Πύρριχος , ΔΗ,Κ.Ε.Κ.Ε Διαλογή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ