Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚατέλαβαν το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Κατέλαβαν το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Σε κατάληψη στην πύλη του εργοστασίου της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν από το πρωί της Πέμπτης 6 Απρίλη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, έπειτα από κοινή απόφαση του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης και της Επιτροπής Αγώνα συνταξιούχων.

Λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, απαιτούν ΕΛΒΟ ενταγμένη σε έναν ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας 100% στο Δημόσιο, να σταματήσει η ειδική εκκαθάριση και να πληρωθούν άμεσα οι αποζημιώσεις των συνταξιούχων που τους οφείλονται από το 2010.

Η ΔΑΣ ΕΛΒΟ τονίζει: «Είναι ανάγκη τώρα να εντείνουμε τον αγώνα μας για να μη συρρικνωθεί παραπέρα η ΕΛΒΟ, να μην ιδιωτικοποιηθεί ή κλείσει. Είναι όρος για να υπερασπιστούμε τα εναπομείναντα δικαιώματά μας, να εξασφαλίσουμε τη δουλειά μας, να εξασφαλιστούν προγράμματα παραγωγής, με βάση τις ανάγκες τόσο της άμυνας της χώρας, όσο και σε οχήματα του πολιτικού τομέα, με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των κομμάτων της ΕΕ, των μονοπωλίων».

Παράλληλα, οι ταξικές δυνάμεις «καταγγέλλουν το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ, που κρατούν τους εργαζόμενους σε αναμονή και εντός των τειχών του εργοστασίου την ώρα που προχωρούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί διάλυσης της αμυντικής βιομηχανίας και τσακίσματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων της, παραπέμποντας την κλιμάκωση του αγώνα στις ελληνικές καλένδες προτείνοντας ως επόμενο βήμα …νέα συνέλευση μετά τις γιορτές του Πάσχα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ