Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΚαταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους του ν. Θεσσαλονίκης

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους του ν. Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτ. Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης η οποία παρατίθεται ολόκληρη:

«Ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτ. Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης  καταγγέλλει την αντεργατική και παράνομη  πρακτική του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού-Ευόσμου  και του πρώην αντιδημάρχου  Κοινωνικής Πολιτικής  και μέλους του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.

    Κατά παράβαση της στοιχειώδους νομοθεσίας  αρνούνται να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε αναρρωτική άδεια συναδέλφισσας υπογεγραμμένη και από Δημόσιο Νοσοκομείο.  Τη θεωρούν αδικαιολογήτως απούσα!!!  Αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να πληρωθεί η συναδέλφισσα από το ΙΚΑ!

    Ως Σύλλογος  καταφύγαμε μαζί με την εργαζόμενη στην Επιθεώρηση Εργασίας,  όπου στη συνάντηση  που έγινε,  η προϊσταμένη της Επιθεώρησης τόνισε ότι η Δημοτική Επιχείρηση  επιβάλλεται να δώσει  τη βεβαίωση εργοδότη.

    Αντί να συμμορφωθούν με την Επιθεώρηση Εργασίας,  ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης καλεί σε απολογία την εργαζόμενη!  Μάλλον είναι του δόγματος «Αν η πραγματικότητα είναι εναντίον μας,  τόσο το χειρότερο γι΄αυτή».  Προσπαθούν να καταπατήσουν  θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα .  Στοχεύουν στην οικονομική και ψυχολογική εξόντωση της εργαζόμενης,  της οποίας ούτως ή άλλως της οφείλονται δεδουλευμένα από την Δημοτική Επιχείρηση.

    Αντί,  λοιπόν,  να παρανομούν οι συγκεκριμένοι αιρετοί  και να προχωρούν σε εκδικητικές πράξεις,  καλό θα είναι να ασχοληθούν με το πώς θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων  της Δημοτικής Επιχείρησης.                                  .                                  Αντί να προσπαθούν να μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε αυλικούς τους και να τους μετακινούν ανάλογα με το αν είναι αρεστοί σε αυτούς ή όχι,  ας φροντίσουν να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες.   Το έργο το έχουμε ξαναδεί και είναι γνωστοί οι υπαίτιοι.

    Επίσης,  να τους ενημερώσουμε ότι δηλώσεις του τύπου «να προσέξουν μερικοί, γιατί είναι ορισμένου χρόνου»  λέγονται τρομοκρατία και εκφοβισμός  και όχι  συνεργασία.

    Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού-Εύοσμου να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και συμπεριφορές  και να πάρει πίσω τη κλήση σε απολογία της εργαζόμενης.  Εκτίθεται.

    Καλούμε τους εργαζόμενους να αναδεικνύουν με θάρρος αντίστοιχες παράνομες λογικές   αιρετών.  Να μην υποκύπτουν! Να αναλογιστούν την ευθύνη τους.

    Θα συνεχίσουμε ως Σύλλογος να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων.  Αυτό είναι το χρέος μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ